Računalništvo, telefonija
15.07.2010 15:42

Deli z drugimi:

Share

Microsoft partnerjem predstavil priložnosti računalništva v oblaku

Microsoft je na letošnji svetovni konferenci za partnerje Worldwide Partner Conference 2010 v mestu Washington več kot 14.000 udeležencem predstavil vpliv računalništva v oblaku in številne načine, s katerimi bo le-to partnerjem omogočilo nudenje novih storitev. Podjetje je na konferenci predstavilo več novosti, med drugim tudi napravo za platformo Windows Azure, prvo rešitev »na ključ« za računalništvo v oblaku. Med zgodnjimi uporabniki nove naprave so podjetja Dell, eBay, Fujitsu in HP. Prav tako so bile predstavljene nove izboljšave Microsoftove strežniške platforme in podeljena priznanja najboljšim partnerjem.
Microsoft partnerjem predstavil priložnosti računalništva v oblaku
Microsoft partnerjem predstavil priložnosti računalništva v oblaku

640.000 Microsoftovih partnerjev je lani ustvarilo več kot 6 milijonov visoko usposobljenih delovnih mest in približno 537 milijard USD lokalnih prihodkov. Med prednostnimi nalogami partnerjev, ki prodajajo, prilagajajo, nadgrajujejo in podpirajo Microsoftove rešitve po celem svetu, je prehod na računalništvo v oblaku. V uvodnem nagovoru je zato Steve Ballmer, glavni izvršni direktor Microsofta, poudaril ključno vlogo, ki jo bodo imeli partnerji pri prehodu panoge na računalništvo v oblaku, krepitvi gospodarske rasti in ustvarjanju delovnih mest v skupnostih po celem svetu.

»V tehnološki zgodovini se nahajamo pred začetkom množičnega uveljavljanja računalništva v oblaku,« je dejal Ballmer. »Računalništvo v oblaku ustvarja za uporabnike izjemno vrednost, kar posledično ustvarja velike priložnosti za Microsoft in njegove partnerje. Kot pri preteklih tehnoloških prehodih bo Microsoft partnerjem tudi tokrat pomagal pri odzivanju na to spremembo v panogi, da bodo lahko izkoristili njene priložnosti in še spodbudili gospodarsko rast v svojih lokalnih skupnostih.«

Po podatkih analitske družbe IDC bo oblak odgovoren za 19 odstotkov nove rasti na trgu programske opreme v letih 2013 in 2014. Izdatki za računalništvo v oblaku bodo rasli petkrat hitreje (26-odstotna povprečna letna rast) kot izdatki za aplikacije.


Prijavi napako v članku