Računalništvo, telefonija
24.06.2014 07:46

Deli z drugimi:

Share

Microsoft nehote potrdil tablico Surface Mini

Microsoft naj bi manjši tablični računalnik Surface ponudil v prodajo še pred pomladjo.
Microsoft naj bi manjši tablični računalnik Surface ponudil v prodajo še pred pomladjo.

Podjetje Microsoft je pred kratkim onkraj luže ponudilo v prodajo novo družino tabličnih računalnikov Surface Pro 3, ki so opremljeni s kar 12-palčnim (30,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.160 x 1.440 slikovnih točk in razmerjem stranic 3:2, četrto generacijo Intelovih procesorjev in čistokrvnim operacijskim sistemom Windows 8.1 Pro. Pri pripravi navodil zanj pa so se pri računalniškem gigantu nekoliko ušteli, saj so v navodilih za uporabo nehote omenili model Surface Mini. S tem so dejansko potrdili, da bo miniaturna različica tabličnega računalnika kmalu na voljo v prosti prodaji.

Microsoftov tablični računalnik Surface Mini naj bi za prikazovanje slik po vsej verjetnosti uporabljal 7,5-palčni (19,1-centimetrski) zaslon ločljivosti 1440 x 1080 slikovnih točk in razmerjem stranic 4 proti 3, za preračunavanje podatkov bo skoraj gotovo koristil zmogljivost 4-jedrnega procesorja Qualcomm. Kupci Microsoftovega tabličnega računalnika Surface Mini naj bi ob nakupu prejeli še digitalno pero občutljivo na dotik, ki bo močno poenostavilo pisanje beležk ali risanje risb. Računalniški gigant naj bi na vgrajeni pomnilnik novosti namestil sila nepriljubljeni mobilni operacijski sistem Windows 8.1 RT.

Tablico Microsoft Surface Mini naj bi predvsem zaradi kompaktnih dimenzij in varčnega procesorja lahko neprekinjeno uporabljali celo več kot šest ur.

Za vstopno različico Microsoftovega tabličnega računalnika Surface Mini naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti »le« preračunanih 288 evrov oziroma okoli 400 evrov na stari celini. Prodaja novosti naj bi stekla še pred jesenjo.


Prijavi napako v članku