Računalništvo, telefonija
17.02.2020 06:33
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft kmalu s povsem novimi računalniki 2-v-1 Surface

Microsoft naj bi kmalu ponudil v prodajo dva nova prenosnika družine Surface.
Microsoft naj bi kmalu ponudil v prodajo dva nova prenosnika družine Surface.

Ker konkurenca na področju prenosnih računalnikov 2-v-1 ne počiva, bodo pri podjetju Microsoft kmalu ponudili v prodajo dva povsem prenovljena. Prenosni računalnik Surface Book 3 bo pričakovano namenjen nekoliko zahtevnejšim uporabnikom. Preostalim pa bo na voljo precej cenejši Surface Go, ki naj bi zlahka opravil s celotno konkurenco na tem področju.

Prenovljeni prenosnik 2-v-1 Surface Book 3 bo vsaj glede na najnovejše govorice v primerjavi z zdajšnjimi modeli opremljen s precej zmogljivo grafično kartico. Uporabnikom naj bi bile namreč na voljo tako grafične kartice Nvidia družine GeForce GTX kot tudi Nvidia Quadro. Predvsem slednje bodo pisane na kožo poslovnim uporabnikom in tistim, ki se veliko ukvarjajo z računalniškim risanjem. Poleg tega naj bi novinci razpolagali tako s procesorji AMD (običajni uporabniki), kot procesorji Intel (poslovni uporabniki), pri čemer bo tu šlo za procesorje Intel družine Ice Lake, izdelane s pomočjo 10-nanometrske tehnologije.

Prenosni računalniki Surface Go druge generacije pa bodo opremljeni s precej manj zmogljivo strojno opremo, kljub temu pa ne bodo od muh. Ti naj bi za preračunavanje podatkov uporabljali Intelove procesorje Pentium Gold 4425Y družine Amber Lake, obstaja pa tudi možnost, da bi lahko zanje uporabili nekoliko zmogljivejše Intelove procesorje m3 ali pa celo procesorje AMD. Več o novincih naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih, ko bodo ti dejansko tudi predstavljeni.


Prijavi napako v članku