Računalništvo, telefonija
06.06.2008 09:21

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in Iskratel predstavila rešitev poenotenih komunikacij

Na dogodku na sedežu podjetja Iskratel so Microsoftovi in Iskratelovi strokovnjaki predstavili rešitev IUC (Iskratel Unified communications), ki temelji na Microsoftovem strežniku Office Communications Server 2007 in Iskratelovem telekomunikacijskem sistemu SI3000 iCS. Podjetji sta pri razvoju rešitve tesno sodelovali, na dogodku pa je bil predstavljen tako proces uvedbe sistema IUC v okolje Iskratela kot tudi praktičen prikaz uporabe in prednosti sistema.

Rešitev IUC je tesno povezana kombinacija Microsoftovega strežnika Office Communications Server 2007 in Iskratelovega hibridnega sistema iCS SI3000. Microsoft Office Communications Server 2007 podpira uporabo obstoječe telefonske infrastrukture podjetja, saj omogoča tako sprejemanje in vzpostavljanje klicev v omrežju PSTN kot tudi tesno integracijo s sistemom PBX.

V središču te integracije je strežniška vloga Mediation Server, ki zagotavlja enoten vmesnik in standard SIP za signalno medsebojno združljivost. Mediation Server prav tako sprejema klice iz sistemov PBX ali prehodov SIP/PSTN ter jih posreduje po omrežju. Iskratelova rešitev iCS (Integrated Call Server) iz družine izdelkov SI3000 pa omogoča priključitev različnih analognih, ISDN- in IP-naprav ter povezavo v kompleksna zasebna omrežja s specialno krmilno signalizacijo.

Nova rešitev omogoča naprednejše, hitrejše in enostavnejše načine komuniciranja, ki podpirajo informacije o prisotnosti, trenutno sporočanje, avdio- ali videokonferenčne povezave, izvedbo izobraževanj, prenašanje dokumentov, deljenje aplikacij in namizja, telefonijo prek interneta ter drugo. Poenostavljen je tudi dostop do storitev za mobilne uporabnike, ki imajo dostop do komunikacijskih virov s katerekoli lokacije, pri čemer so vedno dosegljivi na isti telefonski številki.

Zaposlenim v celotni skupini podjetij Iskratel je tako na voljo enotna uporabniška izkušnja pri komunikacijah. Novo rešitev uporablja večina zaposlenih v Iskratelu in Iskratelingu v Kranju, del zaposlenih v predstavništvih v Moskvi, Almatyju (Kazahstan), Minsku (Belorusija) ter manjši del zaposlenih v Jekaterinburgu (Rusija) ter v Ukrajini (Harkov in Kiev) – skupno že skoraj 600 uporabnikov.

Microsoft se je pri svojem razvoju rešitev poenotene komunikacije osredotoča na integracijo in nadgradnjo obstoječih rešitev. Na ta način podjetjem omogoča najboljši izkoristek že obstoječih naložb in jim omogoča, da ustvarijo dodano vrednost z novimi aplikacijami. Osnovo platforme predstavlja strežnik Microsoft Office Communications Server 2007, ki nudi infrastrukturne storitve, kot so informacije o razpoložljivosti, takojšnje sporočanje, telefonijo VoIP, video in avdio prenose ter konference.

Strežnik dopolnjuje Microsoft Office Communicator 2007, okolje za takojšnje sporočanje, telefonijo VoIP in avdio-video konference. Celotno paleto zaokrožujeta rešitvi Microsoft Office LiveMeeting, ki omogoča sodelovanje več udeležencev po vsem svetu v realnem času, ter izdelek Microsoft RoundTable, naprava, ki ustvari 360-stopinjski panoramski pregled udeležencev na konferenci in prikaže vse prisotne.


Prijavi napako v članku