Računalništvo, telefonija
14.04.2017 08:18
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Edge je ponovno premagal Chrome in Firefox

Za varnejše deskanje po spletu uporabljate spletni brskalnik Microsoft Edge!
Za varnejše deskanje po spletu uporabljate spletni brskalnik Microsoft Edge!

Nedavna nadgradnja operacijskega sistema Windows 10 Creators Update je uporabnikom prinesla zvrhan koš novosti, vključno s hitrejšim in varnejšim spletnim brskalnikom Microsoft Edge (http://bit.ly/Creators-Update-Win10). Inovativni brskalnik se je ponovno izkazal tudi za najbolj varčnega z dragoceno električno energijo. Z uporabo novega spletnega brskalnika Microsoft Edge se namreč avtonomija prenosnika drastično poveča, in sicer tudi za nekaj ur.

Da je spletni brskalnik Microsoft Edge v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 Creators Update nadvse varčen z električno energijo, je Microsoft dokazal kar z lastnim preizkusom. Ta je vključeval prenosni računalnik Surface Book, storitev pretočnih videoposnetkov Netflix in vodilne spletne brskalnike Mozilla Firefox, Edge in Googlov Chrome. Tu je šlo za relativno zmogljiv Surface Book, saj je bil opremljen z Intelovim procesorjem Core i5-6300U, grafično kartico Intel Graphics 520 in sistemskim pomnilnikom kapacitete osem gigabajtov.

Z uporabo spletnega brskalnika Microsoft Edge (različica 40) v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 Creators Update je avtonomija delovanja pri predvajanju videoposnetkov znašala 12 ur in 31 minut, medtem ko se je pri uporabi brskalnika Google Chrome (različica 57) zmanjšala na vsega 9 ur in 17 minut. Spletni brskalnik Firefox (različica 52) pa se je pri preizkusu na računalniku Surface Book odrezal še slabše, saj je avtonomija delovanja znašala le 7 ur in 4 minute.

Rezultat nedavnega Microsoftovega preizkusa je možno pojasniti tudi z drugega zornega kota. Microsoft, za razliko od Googla, proizvaja tako programsko opremo kot tudi strojno (prenosnik Surface Book). Tako je za podjetje še kako pomembno, da je poraba baterije čim nižja, saj se v tem pogledu primerjajo z Applovimi prenosniki. Google na drugi strani nima teh težav, saj je, z redkimi izjemami, usmerjen izključno v razvoj uporabne programske opreme in spletnih storitev.

Najnovejši preizkus podjetja Microsoft o povezavi med priljubljenimi spletnimi brskalniki in avtonomijo delovanja prenosnega računalnika Surface Book si lahko ogledate na spletni povezavi http://bit.ly/Creators-Edge-RN.


Prijavi napako v članku