Programska in razvojna orodja
17.05.2013 06:15

Deli z drugimi:

Share

Microsoft dodal klepetalnico Google Talk v Outlook.com

Uporabniki Microsoftovih storitev Outlook.com in SkyDrive lahko odslej klepetajo tudi z uporabniki, ki prisegajo zgolj na Googlov odjemalec e-pošte Gmail. Možnost uvoza upiorabnikov Googlovih storitev se uporabnikom oblačnih storitev Outlook.com in SkyDrive prikaže takoj, ko odprejo sporočilno okno.
Možnost uvoza Googlovih uporabnikov v Outlook.com in SkyDrive bo vsem uporabnikom dosegljiva v nekaj tednih.
Možnost uvoza Googlovih uporabnikov v Outlook.com in SkyDrive bo vsem uporabnikom dosegljiva v nekaj tednih.

Microsoft je z oblačnim odjemalcem elektronske pošte Outlook.com zadel v polno, saj slednji trenutno šteje kar 400 milijonov aktivnih uporabnikih, od tega jih kar 125 milijonov za dostop koristi mobilne naprave. Ker veliko število uporabnikov spleta prisega tudi na Googlov odjemalec elektronske pošte Gmail so programerji podjetja iz Redmonda sprejeli odločitev, da priljubljeno spletno klepetalnico Google Talk povežejo z odjemalcem Outlook.com. Uporabniki Microsoftovega oblačnega odjemalca elektronske pošte imajo tako odslej možnost, da »klepetajo« tudi s tistimi prijatelji in znanci, ki prisegajo zgolj na storitve konkurenčnega podjetja Google. Spletno klepetalnico Google Talk je za nameček mogoče povezati celo z oblačno storitvijo SkyDrive namenjeno shranjevanju podatkov.

Povezava spletne klepetalnice Google Talk z oblačnima storitvama Outlook.com in SkyDrive je sila enostavna, saj se nam ta možnost prikaže takoj, ko odpremo sporočilno okno. Novega uporabnika lahko dodamo v manj kot minuti, pri čemer moramo predhodno Microsoftu dovoliti, da v našem imenu uvozi uporabnika iz oblačne storitve Gmail v Outlook.com oziroma SkyDrive. To možnost lahko seveda kasneje tudi prekličemo, in sicer s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/3kC5p. Več informacij o možnosti »uvoza« uporabnikov iz oblačne storitve Gmail v Outlook.com oziroma SkyDrive pa je dosegljivih na spletnem naslovu http://goo.gl/8J4IB.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Prijavi napako v članku