Računalništvo, telefonija
02.01.2020 14:52

Deli z drugimi:

Share

Medicinska univerza na Dunaju uspešno uporablja strežnike NAS Synology

Medicinska univerza na Dunaju
Medicinska univerza na Dunaju

O ustanovi

Medicinska univerza na Dunaju je izobraževalna ustanova z dolgo in bogato tradicijo znanstvenega raziskovanja v Evropi. Z več kot 8000 študenti je tudi največja visokošolska ustanova na nemško govorečem območju in eno največjih raziskovalnih središč v Evropi. Univerza ima 27 klinik, 3 klinične inštitute, 12 centrov za teoretsko medicino in veliko število specializiranih laboratorijev.

Izziv

Univerzitetni center za fiziologijo in farmakologijo (CFF) proučuje in raziskuje funkcije organizmov in njihov odziv na strupe in zdravila. CFF je potreboval rešitev za enostavno shranjevanje in obdelavo podatkov na štirih inštitutih. Podatki vsebujejo večinoma dokumente iz zbirke MS Office več kot 200 uporabnikov pa tudi varnostne kopije virtualnih naprav. Skupna količina pomnilnika, ki so ga zasedale vse datoteke, znaša približno 100 TB, razpršenih na velikem številu starejših strežnikov, zato je bilo treba vse te podatke centralizirati s pomočjo sodobnih sistemskih rešitev.

CFF je želel, da so podatki na voljo 24 ur na dan in da rešitev ponuja možnost varnostnega kopiranja. Hkrati pa so zahtevali uporabo intuitivnih sodobnih aplikacij in uporabniški vmesnik, ki omogoča enostavno upravljanje.

Rešitev

Odgovorni na Medicinski univerzi so se odločili, da je rešitev podjetja Synology za potrebe fakultete najboljša. Konfiguracija dveh strežnikov NAS RS4017xs+, opremljenih s 64 GB spomina in trdimi diski Seagate Iron Wolf Pro 16 x 10TB, omogoča postavitev rešitve centralnega strežnika za 400 uporabnikov in rezervno destinacijo za pet virtualnih naprav. Na ta način so dobili rešitev, ki znižuje stroške vzdrževanja in bistveno izboljšuje integracijo z obstoječimi raziskovalnimi centri. Centralizirana rešitev omogoča zaščiten dostop do velike količine dragocenih informacij, ki so zdaj na voljo vsem zaposlenim in drugim uporabnikom, ki jim je organizacija omogočila dostop.

Izbrana rešitev vsakih 3 do 6 ur naredi posnetek stanja (Snapshot) na glavnem strežniku NAS in ga z uporabo 10GbE omrežnih vrat sinhronizira z drugim strežnikom NAS. S tem so dosegli povečano zaščito podatkov v primeru nepredvidenih dogodkov, ki bi lahko imeli katastrofalni učinek, če bi se podatki hranili le na enem mestu.

Prednosti

Podatki so zdaj prenešeni iz starega sistema v strežnik NAS Synology in so uporabnikom na voljo 24/7. Dodatni strežnik (Replication Server) pa v rešitvi služi kot varnostna kopija in se iz varnostnih razlogov nahaja v drugi zgradbi.

O podjetju Synology

Tajvanska korporacija Synology ponuja omrežne rešitve za shranjevanje podatkov, sistemski video nadzor z uporabo kamer IP in omrežne naprave, ki spreminjajo način, kako uporabniki upravljajo s podatki in omrežji ter izvajajo nadzorne naloge. V celoti izkorišča najnovejše tehnologije. Synology uporabnikom zagotavlja zanesljive in cenovno dostopne rešitve za:

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku