Računalništvo, telefonija
04.08.2012 08:54
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Matrix One: Tablica za 75 evrov

Solidna tablica po smešno nizki ceni!
Solidna tablica po smešno nizki ceni!

Ste že kdaj slišali za podjetje Direct Merchandise Marketing? Mi tudi ne. Tu gre za podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo tabličnih računalnikov. To je dejansko pred kratkim »razburkalo« trg tabličnih računalnikov, saj je v prodajo ponudilo izdelek, za katerega je potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj preračunanih 75 evrov. Tu gre za 7-palčni oziroma 17,8-centimetrski tablični računalnik Matrix One.

Čeprav je potrebno za novinca odšteti slabih 75 evrov, gre za dovolj zmogljivo napravo, ki nas (vsaj zlahka) ne bo pustila na cedilu. Za tekoče poganjanje mobilnega operacijskega sistema Android 4.0 in nameščene programske opreme namreč skrbita procesor ARM Cortex-A8 frekvence 1,5-gigaherca in 512-megabajtni sistemski pomnilnik. Zajem nepozabnih trenutkov je bil zaupan digitalnemu fotoaparatu ločljivosti dveh milijonov točk, medtem ko je za shranjevanje podatkov na voljo štiri gigabajte prostora. Tu seveda ne gre spregledati »polnega« priključka USB in video izhoda HDMI.

Cenovno ugodni tablični računalnik Matrix One podjetja Direct Merchandise Marketing je, verjeti ali ne, mogoče naročiti tudi v Slovenijo. K ceni 75 evrov bo žal potrebno dodati še preračunanih 33 evrov potnih stroškov ter carinske dajatve in stroške carinjenja. Tu sicer velja še omeniti, da podjetje Direct Merchandise Marketing ponuja na izbiro še zmogljivejši model tabličnega računalnika Matrix One. Ta je opremljen z enim gigabajtom pomnilnika in 16-gigabajtnim prostorom. Zanj je potrebno odšteti preračunanih 105 evrov.


Prijavi napako v članku