Telefoni
14.02.2015 13:18

Deli z drugimi:

Share

Lollipop še za Galaxy Note 2!

Android 5.0 Lollipop znatno izboljša uporabnost mobilnika Galaxy Note 2!
Android 5.0 Lollipop znatno izboljša uporabnost mobilnika Galaxy Note 2!

Prva uradna posodobitev mobilnega operacijskega sistema Android 5.0 Lollipop za Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy Note 2 je končno na voljo za prenos. To je presenetilo tudi največje poznavalce, saj proizvajalci mobilnikov Android običajno za izdelke starejše od 18 mesecev ne izdajajo posodobitev operacijskega sistema. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 2 je bil sicer predstavljen za leta 2012, Android 5.0 Lollipop pa se kljub temu na njem znajde več kot odlično, saj deluje brez težav.

Novost prinaša številne »bonbončke«, ki so bili med drugim že na voljo uporabnikom mobilnika Galaxy Note 3 (bit.ly/Galaxy-Note-3-Lolli). Med njimi najdemo prenovljeni grafični vmesnik za številne programe, minimalistične gumbe za upravljanje in okrogle ikone. Nadvse zanimiv je tudi prenovljen sistem za obvestila, ki se uporabnikom prikazujejo v obliki pojavnega okna med uporabo aplikacije ali igranjem igre. Precejšnjih izboljšav pa sta bila deležna še zaslon za zaklep in skorajda dvakratna pohitritev delovanja v primerjavi z zdajšnjo različico 4.4 KitKat. Samung se pri pripravi novosti seveda ni odrekel lastnemu grafičnemu vmesniku TouchWiz, ki pa je bil prav tako deležen prenove.

Ker posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop za pametni mobilni telefon Galaxy Note 2 ni na voljo sočasno za vse države in ponudnike storitev mobilne telefonije, bo nanj lahko potrebo počakati tudi več tednov. Sporočilo o nadgradnji bi se moralo pojaviti le nekaj trenutkov za tem, ko boste vključili brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G. Možnost nadgradnje lahko seveda preverite tudi ročno. Tu najprej greste v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščete »About phone« oziroma »Vizitka telefona«. Nato kliknete na »Software update« oziroma »Posodobitev programske opreme« in na »Update« oziroma »Posodobitev«.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku