Računalništvo, telefonija
22.02.2016 15:15

Deli z drugimi:

Share

Logitech transformira potek poslovnih video konferenc

Logitech GROUP dela z aplikacijami za video konference, ki jih že uporabljate
Logitech transformira potek poslovnih video konferenc
Logitech transformira potek poslovnih video konferenc

Logitech je najavil transformacijo v poteku video konferenc. Logitech GROUP nudi kristalno čist zvok in visoko kakovosten HD za video konferenco do 14 oseb oziroma 20 oseb z dodatnimi mikrofoni. Logitech GROUP je dostopen in podjetjem omogoča uporabo istega konferenčnega sistema, ne glede na to, kateri spletni sistem ali katero aplikacijo trenutno uporabljajo. To enostavno rešitev lahko sestavite v nekaj minutah in tako imate možnost, da postane kateri koli prostor za sestanke fleksibilen, večnamenski prostor za video konferenco.

“Do sedaj so imeli ljudje, ki so sodelovali preko video konferenc, na voljo namestitev dragih zaključnih dostopnih sistemov, druga možnost pa je bila, da so se vsi zbrali okoli prenosnika na koncu mize. To je pripeljalo do slabih izkušenj, saj so bili sodelavci preveč stisnjeni skupaj ali pa se kakšnega od njih tudi ni videlo na sliki,“ je dejal Scott Wharton, generalni manager Logitechove skupine za video konferenčne sisteme. “Logitech GROUP ponuja najboljše od vsega oziroma ponuja ugodno rešitev, ki je optimizirana za velike prostore s širokim vidnim poljem in kristalno čistim zvokom visoke kakovosti. Poleg tega dela na vseh programih za video konference in je enostaven za uporabo, saj ne potrebujete tehnične podpore za začetek video konferenčnega sestanka.“

“Tradicionalni video konferenčni sistemi enostavno niso edina možnost podjetij. Sedaj imamo na voljo široko paleto rešitev s pomočjo audio in video dodatkov v sejnih sobah, ki se jih enostavno priklopi z računalniki in mobilnimi napravami,” je dejal Andrew W. Davis, starejši partner v podjetju Wainhouse Research. “Ta hitro rastoča kategorija cenovno ugodnih naprav, ki so hkrati enostavne za uporabo, odpirajo nova tržišča, ki jih do sedaj tradicionalne rešitve za video konference niso pokrivale. S svojo ConfereneCam ponudbo Logitech tako zavzema vodilno pozicijo na novem tržišču.”

Logitech GROUP, naslednik Logitechove popularne ConferenceCam CC3000e, ima full-duplex, eleganten zvočnik, ki daje čist in jasen zvok, tako da lahko dobro slišijo vsi, ki so na sestanku. Kovinski okvir vpliva na boljšo akustiko, s pomočjo dodatnih mikrofonov pa nudi vrhunsko kakovost zvoka. S pomočjo napredne tehnologije in s kombinacijo štirih večsmernih mikrofonov, se odpravi nadležno odmevanje in hrušč zvoka med videokonferenco.Tako pogovori potekajo jasno in glasno. Udeleženci video konference se lahko pogovarjajo na razdalji i šestih metrov od baze, s pomočjo dodatnih mikrofonov pa se lahko ta razdalja poveča do 8,5 m. GROUP se lahko uporablja tudi z mobilnimi napravami, ki podpirajo uporabo Bluetooth.

Video 1080p kakovosti omogoča Full HD video konferenčne klice, omogoča udeleženecm na sestanku jasno spremljanje neverbalnih znakov in gibov. 90 stopinj široko vidno polje in kontrola slike brez premikanja izboljšajo komunikacijo in omogočajo vidljivost vseh oseb v prostoru. H.264 video format za kompresijo slike z nadgradljivim video kodiranjem omogoča izjemne video prenose. 10x HD povečava, s katero se ne izgublja na kakovosti, omogoča vsem udeležencem izjemno natančen in jasen prikaz večjih kadrov.

GROUP podjetjem olajša medsebojno sodelovanje, ki poteka s certificiranimi softverskimi aplikacijami, ki so optimizirane za Microsoft Lync 2013, Skype for Business, Cisco Jabber in WebEx ter izboljšuje integracijo s člani Logitech Collaboration Programa, ter tako zagotavlja nemotena doživetja na skoraj vseh video konferenčnih platformah. GROUP dela na vseh računalniških napravah z USB priključkom (PC, Mac ali Chromebook).

Logitech GROUP bo na voljo predvidoma meseca marca 2016 po priporočeni maloprodajni ceni 1.999,00 €, Dodatni mikrofoni bodo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 299,00€ V GROUP paketu z dvema dodatnima mikrofonoma bo na voljo v ZDA po 1249 $. Za več informacij obiščite logitech.com ali blog.


Prijavi napako v članku