Računalništvo, telefonija
02.03.2005 10:20
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Logitech prodal 25 milijonov kamer

Logitech je dosegel nov mejnik: prodal je več kot 25 milijonov spletnih kamer po celem svetu. Logitech je v svetovnem merilu prodal več spletnih kamer kot katerokoli drugo podjetje, saj predstavlja njegova prodaja po ugotovitvah analitikov IDC približno 37 odstotkov svetovne prodaje že od leta 1998 naprej. Podjetje IDC ugotavlja, da je Logitech v letu 2004 svojo prevlado utrdil z 38-odstotnim deležem prodanih spletnih kamer na svetovnem trgu in z 42-odstotnim tržnim deležem v ZDA.

Priljubljenost spletnih kamer med uporabniki narašča z večjo ponudbo cenovno dostopnih, visoko kvalitetnih spletnih kamer, kot tudi z novimi video-komunikacijskimi aplikacijami, ki jih omogočajo zasebne širokopasovne internetne povezave. Nove aplikacije, kot sta npr. neposredno video sporočanje in video klic, omogočajo prijateljem in družinskim članom enostavno in zabavno komunikacijo prek interneta, ne glede na to, na katerem koncu sveta se nahajajo. Spletne kamere postajajo z razmahom video komunikacij nepogrešljivi del uporabniške opreme.

Neposredno video sporočanje je še posebej priljubljeno med uporabniki aplikacije MSN Messenger, na katerem je bilo do decembra zabeleženih 2,3 milijard video sej. Medtem je število prodanih spletnih kamer v celem svetu naraslo z 2,9 milijonov enot v letu 1999 na skupno 18 milijonov enot v letu 2004, kar po ugotovitvah IDC-ja predstavlja 44-odstotno letno rast.

Logitech je v letu 1998 s priključitvijo Connectixovega hardware oddelka in pridobitvijo njegove blagovne znamke QuickCam prevzel vodilno vlogo na takrat še vedno majhnem trgu spletnih kamer. Od tedaj je prejel številne nagrade za inovativno tehnologijo na področju spletnih kamer in prepoznaven dizajn. Logitech je prvi predstavil digitalno video kamero za osebne računalnike in izdelal računalniško kamero z vgrajenim mikrofonom. V tesnem sodelovanju s poslovnimi partnerji je razvil aplikacije in storitve, kot sta npr. neposredno video sporočanje in video klic, in tako pripomogel k razvoju trga, katerega skupna prodaja bo v letu 2005 po predvidevanjih podjetja IDC dosegla 1,2 milijarde dolarjev.


Prijavi napako v članku