Računalništvo, telefonija
04.03.2008 09:27

Deli z drugimi:

Share

Logistika ’08

Fakulteta za logistiko, Evropsko združenje za promet, transport in poslovno logistiko, programski odbor prireditve in podjetje GR Inženiring d.o.o. prirejamo med 5. in 6. marcem 2008 največji konferenčno-sejemski dogodek na področju logistike v letošnjem letu, Logistika 08. Dogodek je tradicionalen in poteka na Fakulteti za logistiko v Celju, kar dokazuje izredno povezanost med stroko in uporabniki ter izrazito pripadnost logistov k odpiranju novih tem, ki jih na konferenci ustrezno strokovno obdelamo in predstavljamo kot enoten izziv celotni javnosti. Rdeča nit letošnjega dogodka je gradnja sistemov oskrbovalnih verig, ki predstavljajo osnovo z vidika mreženja in sodelovanja med udeleženci. Uvedba novih kultur, tehnologij in orodij v poslovanje so osnova za medsebojno sodelovanje različnih logistov. Ugotavljamo, da je kar nekaj strokovnih pobud, izraženih na prireditvah, postalo osnova za reševanje problemov med stroko, vlado in akademskim okoljem.

Drugi dan prireditve bomo namenili problemom zelene logistike in kadrov. Menimo namreč, da so navedene teme ena od bistvenih osnov pri izbiri kadrov in postavitvi uspešnih podjetij, ki zanesljivo delujejo v globalnem svetu. Prireditev bo osnovna informacija in pobuda, da je uvedba kadrov in sprememba v strukturi organizacije z vključevanjem logistov, pomembna in napredna pridobitev novih organizacij.

Programski odbor bo ob zaključku prvega dne tudi letos izbral Zlatega logista za leto 2007. V lanskem letu je bila nagrada podeljena ga. Tatjani Oražem iz podjetja Merkur d.d.

Člani programskega odbora si želijo boljšega sodelovanja z novinarji v letu 2008, predvsem z izmenjavo informacij, strokovnimi članki in novimi izhodišči poimenovanja logistike. Boljše sodelovanje in tvornejše delo na informiranju široke javnosti želijo nagraditi s priznanjem za najboljšega novinarja. Programski odbor razpisuje nagrado za najboljšega novinarja leta 2008, ki bo podeljena naslednje leto na Logistiki 09.


Prijavi napako v članku