Računalništvo, telefonija
21.12.2004 12:07

Deli z drugimi:

Share

Lexmarku letos skoraj četrtina pogače

Prvi Lexmark je bil pri nas postavljen na prodajne police leta 1991 pod IBM-ovim okriljem in z blagovno znamko IBM by Lexmark. Od tedaj do danes se tržni delež Lexmarka vztrajno povečuje, in sicer na vseh segmentih, saj podjetje nenehno uvaja nove tehnološke rešitve in storitve. To leto je Lexmark na evropskem trgu tiskalnikov dosegel 19-odstotni tržni delež, v Sloveniji pa si je letos odrezal približno 24 odstotkov pogače.

Kot samostojna blagovna znamka je Lexmark na slovenskem trgu prisoten trinajst let, v tem času pa je bilo v Sloveniji prodanih več kot 100.000 Lexmarkovih tiskalnikov. Letos so se najbolj uspešno prodajali brizgalniki, v poslovnem segmentu pa zmogljivejši črno-beli laserski tiskalniki, ki jih odlikuje zanesljivost in nizki stroški lastništva (TCO). Prodaja multifunkcijskih brizgalnikov je prehitela prodajo klasičnih brizgalnikov, v zadnjem četrtletju pa vodijo osnovni barvni laserski tiskalniki in osnovni laserski E232.

Podjetje Alterna Intertrade, ki je pooblaščeni distributer blagovne znamke Lexmark v Sloveniji, sledi razvoju Lexmarka tudi pri organizaciji prodaje, saj je podjetje organizirano kot npr. Lexmark Francija, seveda v zmanjšanem obsegu glede na tržišče. Selan poudarja, da je njihovo glavno vodilo poskrbeti za celoten proces, od prodaje strojne opreme do nadzora nad tiskanjem v nekem podjetju. Njihov poslovni model temelji na storitvi, ki poleg izbire ustreznih tiskalniških rešitev in namestitve, obsega tudi svetovanje glede distribucije dokumentov v podjetju in upravljanje s stroški tiskanja.


Prijavi napako v članku