Računalništvo, telefonija
03.09.2013 15:30

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ultrabooki iz družin ThinkPad S, T in X so še lažji in zmogljivejši

Lenovo ultrabooki iz družin ThinkPad S, T in X so še lažji in zmogljivejši
Lenovo ultrabooki iz družin ThinkPad S, T in X so še lažji in zmogljivejši

Družba Lenovo danes predstavlja prenovljene modele tankih in lahkih prenosnih računalnikov ThinkPad. ThinkPadi T440s, T440 in X240 se lahko pohvalijo z moderno oblikovano zunanjostjo, nov oblikovalski veter namreč prinaša za petino tanjše prenosnike, do 45 odstotkov večje sledilne ploščice ter 20 odstotkov tanjše robove zaslona. Piko na i pa postavlja inovativna tehnologija Power Bridge, s katero novi ThinkPadi uresničujejo celodnevno trajanje baterije.


“Stalne izboljšave in želja po izdelavi kar najboljših prenosnikov so botrovale novi generaciji računalnikov ThinkPad, ki so znova tanjši, lažji in zmogljivejši. Odlikuje jih tudi poenostavljen in bolj čist dizajn. Lenovo tako s prenovljenimi ThinkPadi postavlja nova merila v segmentu poslovnih računalnikov, novinci pa ohranjajo legendarno ThinkPad kakovost izdelave in zanesljivost delovanja. Skladno s pričakovanji uporabnikov, predvsem upraviteljev IT in številnih poslovnih uporabnikov smo nove modele optimizirali tako za poslovno kot osebno rabo,” je povedal podpredsednik oddelka za marketing v družbi Lenovo Dilip Bhatia.

Privlačna podoba in konkretna vsebina
Prenovljena notranja podoba ThinkPadov prinaša novo izjemno natančno tipkovnico, ki skupaj z veliko sledilno ploščico ponuja znatno izboljšano uporabniško izkušnjo ob uporabi operacijskega sistema Windows 8 in gest. Najpomembnejša inovacija pa je vsekakor nova tehnologija Power Bridge, ki uporabnikom prenovljenih modelov ThinkPad omogoča zamenjavo baterij brez izklopa računalnika. Ob uporabi baterij ThinkPad 68 (zmogljivost 23,5 Wh) in 68+ (72 Wh) in baterij z zmogljivostjo 48 Wh lahko uporabniki enostavno podaljšajo svojo avtonomijo, ki tako lahko doseže do 17 ur. Nove zunanje baterije, namenjene številnim modelom ultrabookov ThinkPad, bodo tako znatno izboljšale produktivnost mobilnih zaposlenih.

S svojo zavezanostjo izjemni kakovosti izdelave in zanesljivosti delovanja računalnikov ThinkPad so inženirji nove ultrabooke opremili z vrsto senzorjev, ki stalno spremljajo delovanje sistema. Pospeškomer zaznava morebitne padce ali udarce, temperaturni senzorji pomagajo upravljati hladilni sistem, senzorji napetosti pa vgrajene komponente ščitijo pred prenapetostjo. Zaščita notranjosti računalnika je že od nekdaj zaščitni znak blagovne znamke ThinkPad. Biometrični senzor prstnih odtisov v navezi z enkripcijskim modulom TPM (Trusted Platform Module) skrbi, da so podatki uporabnika na varnem v vsakem trenutku. Lahka, a izjemno trdna konstrukcija iz ogljikovih vlaken pa še povečuje nivo fizične zaščite prenosnikov ter obenem prispeva k njihovmi manjši debelini ter teži.

Inženirji so poskrbeli tudi za maksimalno hitro povrnitev naložb v poslovne rešitve ter dodatke, saj novi ThinkPadi prinašajo tudi manjše in tanjše razširitvene postaje ThinkPad Basic Dock, Pro Dock in Ultra Dock, ki se lahko pohvalijo z naborom vseh bolj razširjenih vmesnikov in številnimi izboljšavami delovanja.

ThinkPad T440s in T440: idealna izbira za sodobnega poslovneža
ThinkPadi iz družine T predstavljajo najbolj priljubljene poslovne prenosnike proizvajalca Lenovo. To tradicijo bosta nadaljevala tudi modela ThinkPad T440s in T440. Super tanek in lahek ThinkPad T440s sodi v segment prenosnikov Ultrabook, kot predstavnik dobe PC+ pa je opremljen s Full HD zaslonom, občutljivim na dotik, pogonom SSD, tehnologijo Intel vPro ter ima nameščen operacijski sistem Windows 8. Ohišje je izdelano iz ogljikovih vlaken, zato ob 21 mm debeline poslovni prenosnik tehta vsega 1,58 kilograma. T440s je namenjen uporabnikom, ki večino časa preživijo na terenu oziroma stran od električnih vtičnic. Avtonomija delovanja namreč dosega do 17 ur, za povezovanje v internet pa skrbijo brezžične povezave WiFi ali WWAN, saj se zna prenosnik povezati v mobilna omrežja četrte generacije (4G). Z oznako četrta generacija so opisani tudi najnovejši Intelovi Core procesorji, ki poganjajo nove ThinkPade.

Model ThinkPad T440 ponuja 14-palčni zasloni ločljivosti HD+, ki ob doplačilu prepozna tudi dotik uporabnika. S svojimi 21 mm debeline prav tako sodi v segment Ultrabook, od modela T440s je le malce težji, saj mu tehtnica nameri 1,81 kg.

ThinkPad X240: sanje cestnih bojevnikov
ThinkPad X240 predstavlja edinstveni ultraprenosnik. Opremljen z 12-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti (Full HD) je ta prenosnik zasnovan za ekstremno mobilnost poslovnih uporabnikov. Debel je vsega 20,3 mm, tehta pa le 1,35 kg. X240 kljub svojim majhnim zunanjim meram ne skopari z zmogljivostmi. Novi Intel Core procesorji (do modelov i7), terabajt prostora na disku ter natančna in osvetljena ThinkPad tipkovnica prepričajo še tako zahtevne uporabnike, ki veliko delajo na terenu.

ThinkPadi iz družine S: tudi manjši podjetniki so veliko na poti
Nova prenosnika ThinkPad S440 in S540 se prav tako lahko pohvalita s privlačno oblikovano zunanjostjo ter tanko podobo. Opremljena z najnovejšimi Intel Core procesorji četrte generacije ter neodsevnimi zasloni, ki podpirajo večprstni dotik, sta ukrojena po merah manjših poslovnih okolij. Ultratanek rob zaslona je prispeval k privlačnejši obliki, saj so inženirji v ohišje manjših zunanjih mer uspeli vgraditi večje zaslone. Opremljena s priključkom Lenovo OneLink prenosnika S440 in S540 omogočata enostavno povezljivost z razširitveno postajo OneLink Dock, ki njune zmogljivosti še razširi z boljšo grafiko, gigabitnim mrežnim priključkom ter superhitrim vmesnikom USB 3.0.

Novi ThinkPadi bodo v Sloveniji naprodaj novembra letos, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več