Računalništvo, telefonija
21.08.2008 12:33

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja sistem osebnih računalnikov za mala podjetja

Podjetje Lenovo predstavlja celovito računalniško rešitev za mala ter srednje velika podjetja. Nova serija prenosnih računalnikov ThinkPad z oznako SL ima izpopolnjeno programsko opremo ter nudi edinstvene storitve poslovnim uporabnikom. Trio prenosnikov SL300, SL400 in SL500 vključuje zadnje dosežke tehnologije, kot so mobilna visokohitrostna širokopasovna možnost povezav ter odlična multimedijska zmogljivost z možnostjo izbire Blu-Ray DVD predvajalnika pri določenih modelih. Poleg izboljšav same programske opreme pa je tudi videz omenjenega prenosnika stilsko dodelan, saj je prvič zasnovan v črno-lakastem videzu.
Novi prenosniki so prilagojeni potrebam poslovnih uporabnikov doma, na potovanju in v pisarni. Izbrani modeli vseh treh ThinkPadov SL so na voljo z vgrajeno mobilno visokohitrostno širokopasovno možnostjo povezav ter zadovoljujejo potrebi po delovanju 24 ur sedem dni v tednu. Prenosniki imajo tudi WiFi, Ethernet in možnost izbire Bluetooth tehnologije. Mikrofoni, zvočniki ter kamere omogočajo podporo prenosu zvoka preko interneta in video konference. Podpora za HDMI/VGA pomeni, da uporabniki lahko spremljajo video vsebino, na primer filme, v visoko-ločljivostni kvaliteti.
Za boljšo uporabnost prenosnika je Lenovo k omenjeni opremi dodal tudi nekaj programskih pripomočkov, ki bodo v veliko pomoč pri obnavljanju podatkovnih baz, izdelavi rezervnih kopij podatkov na spletu ter vzdrževanju na lokaciji stranke.
Podjetje Lenovo pa predstavlja še eno novost. To je 6 novih prenosnikov ThinkPad: R400, R500, T400, T500, X200 in W500 z najnovejšo (peto) generacijo platform Intel-Centrino. Uradno je ta generacija Centrinovih platform dobila oznako Intel-Centrino2, da bi se izognili možnim zamenjavam s prejšnjimi generacijami. Gre za platformo z novim sistemskim naborom, hitrejšimi Core2Duo procesorji in nove brezžične kartice, ki podpira omrežje WiMax. Poleg naštetih novosti pa prihajajo še SSD diski (ki so že na voljo pri T61 in X61 prenosnikih), pomožni GPS, LED osvetljevanje in vgrajen brezžični WAN.
Nova generacija prenosnikov širi portfelj okoljsko odgovornih Lenovo prenosnikov, saj imajo Zlato oznako Electronic Product Environmental Assessment Tool. Za večjo energijsko učinkovitost v primerjavi s starejšimi generacijami prenosnikov je Lenovo poskrbel s posebnimi varčevalnimi tehnologijami, kot so LED osvetljevanje, vgrajeni SSD diski, nizko energijski (25 vatni) procesorji, Power manager (urejevalnik porabe energije). Kot dodatni pripomoček je na voljo še Lenovov energijski računalnik, ki služi kot prikazovalec prihranjene energije in stroškov.


Prijavi napako v članku