Računalništvo, telefonija
16.01.2013 13:37

Deli z drugimi:

Share

Lenovo na sejmu CES 2013 prejel kar 38 nagrad

Lenovo na sejmu CES 2013 prejel kar 38 nagrad
Lenovo na sejmu CES 2013 prejel kar 38 nagrad

Družba Lenovo je na sejmu CES 2013 prejela kar 38 nagrad in priznanj za svoje nove izdelke. Prenosnike, tablice, namizne računalnike ter računalniške monitorje odlikujejo inovativna zasnova, napreden dizajn ter uporabnost. Nagrade so izdelkom Lenovo podelile priznane revije in organizacije s področja računalništva, kot so CNET, Popular Mechanics, Laptop Magazine, Gottabemobile.com, Consumer Electronics Association in druge.


“Sejem CES je za Lenovo priložnost, da svetu pokaže svojo predanost inovacijam. Tudi letos nadaljujemo s postavljanjem meril v računalniški industriji. Številne inovacije, napredne inženirske rešitve ter stilsko in hkrati uporabno oblikovanje so nam tudi tokrat omogočili pripravo najboljših izdelkov na svojih področjih. Nagrade, ki smo jih prejeli od vodilnih svetovnih računalniških medijev, to le potrjujejo. Lenovo IdeaCentre Horizon je prvi pravi družinski računalnik, ki omogoča obilo zabave vsem članom gospodinjstva, z izdelkom ThinkPad Helix pa smo oblikovali poslovno rešitev, ki v eni mobilni napravi združuje najboljše rešitve iz sveta tabličnih računalnikov in ultraprenosnikov, opremljenih z zasloni na dotik in Windows 8 uporabniško izkušnjo. Vsa priznanja industrije in medijev dokazujejo, da razumemo želje uporabnikov – ti si želijo kar najbolj uporabnih in prilagodljivih naprav,” je povedal podpredsednik in vodja oddelka računalnikov pri podjetju Lenovo Peter Hortensius.

Na sejmu CES je Lenovo predstavil novo računalniško kategorijo. IdeaCentre Horizon Table PC je namreč prvi ‘gospodinjski računalnik’, saj je namenjen več uporabnikom – hkrati ga lahko uporablja več uporabnikov –, postavi se lahko v različne vloge, seveda pa ne manjka niti tehnologija upravljanja z dotiki. Je odličen digitalni sopotnik vseh članov gospodinjstva, ki ga lahko enostavno prenašajo iz prostora v prostor, kjer ga pač potrebujejo. Temu računalniku je že prirejena vrsta družabnih iger, zanj pa je na voljo več interaktivnih igralnih pripomočkov, ki tehnologijo dotika dvignejo na povsem nov nivo.

Družba Lenovo je na sejmu CES 2013 predstavila tudi dva nova prilagodljiva računalnika, ki združujeta najboljše iz sveta prenosnikov in tablic. ThinkPad Helix je edinstven prilagodljiv računalnik, oblikovan po pristopu »odstrani in obrni« in namenjen poslovnim uporabnikom, obenem pa predstavlja osnovo za novo generacijo prilagodljivih prenosnih računalnikov. Z modelom IdeaPad Yoga 11S pa Lenovo v segment računalnikov Ultrabook prinaša zmogljivosti in produktivnost večjih modelov.

Med zanimivimi inovacijami, ki so bile deležne pozornosti in nagrad, je tudi tanek in lahek ter na dotik občutljiv monitor ThinkVision LT1423p Mobile Monitor Touch. 13,3-palčni monitor, ki se z računalnikom, tablico ali prenosnikom lahko poveže tako žično kot brezžično, uporabnikom sistema Windows 8 postreže s pristno izkušnjo dotika.

Nagrade in priznanja izdelkom Lenovo na sejmu CES 2013

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku