Računalništvo, telefonija
06.01.2013 05:44

Deli z drugimi:

Share

Leikr GPS: Navigacijski sistem na zapestju

Bivši inženirji podjetja Nokia so predstavili prvo športno ročno uro na svetu, ki je opremljena z barvnim zaslonom, navigacijskim sistemom GPS in prednaloženimi zemljevidi. Športna ročna ura Leikr lahko v predprodaji kupimo že za preračunanih 210 evrov.
Športna ročna ura Leikr je pisana na kožo ljubiteljem različnih adrenalinskih športov.
Športna ročna ura Leikr je pisana na kožo ljubiteljem različnih adrenalinskih športov.

Če se ukvarjate s kolesarjenjem, plezanjem, smučanjem, deskanjem na snegu, rolkanjem, tekom ali pa vas kot potnika v avtomobilu zanima kakšna je trenutna hitrost, potem vam bo športna ročna ura Leikr zagotovo pisana na kožo. Tu namreč gre za prvo športno ročno uro na svetu, ki so jo bivši inženirji podjetja Nokia opremili z barvnim zaslonom, navigacijskim sistemom GPS in prednaloženimi zemljevidi.

Športna ročna ura Leikr ima za prikazovanje zemljevidov in navigacijskih podatkov na voljo 2-palčni (5-centimetrski) barvni zaslon ločljivosti 320 x 240 slikovnih točk, ki je prekrit z zaščitnim steklom Gorilla Glass. Za shranjevanje brezplačnih zemljevidov iz spletnega portala OpenStreetMap ima novost na razpolago vgrajen pomnilnik kapacitete osem gigabajtov. Športna ročna ura Leikr se lahko pobaha še z brezžično povezavo Wi-Fi, možnostjo dostopa do oblačnih storitev, operacijskim sistemom, ki temelji na osnovi Linuxa, odpornostjo na praske, udarce in padce ter debelino ohišja komajda 10 milimetrov.

Bivši inženirji podjetja Nokia denar za pričetek množične proizvodnje športne ročne ure Leikr že zbirajo na spletnem portalu Kickstarter, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/c7dmb. Tu lahko novost v predprodaji kupimo že za preračunanih 210 evrov. Športna ročna ura Leikr bo seveda luč sveta ugledala le, če bo bivšim inženirjem podjetja Nokia uspelo skupno zbrati preračunanih 190 tisoč evrov, kar pa bo vsaj glede na odličen odziv javnosti vse prej kot težka naloga.


Prijavi napako v članku