Igre
06.05.2009 23:30

Deli z drugimi:

Share

Le še nekaj mesecev do izida Dragon Age: Origins

Igro vsi oboževalci Biowarovih iger že nestrpno pričakujemo.
Igro vsi oboževalci Biowarovih iger že nestrpno pričakujemo.

Mnogi med nami se še spomnimo odlične BioWarove igre Baldur’s Gate, ki je na osebnih računalnikih po mnenju mnogih zopet oživila zvrst igranja domišljijskih vlog. Sedaj se končno bliža datum izida nove težko pričakovane igre, s strani iste razvojne skupine in postavljene v domišljijski srednjeveški svet. Igra se bo imenovala Dragon Age: Origins. Mnogo jo imajo za duhovnega naslednika serije Baldur’s Gate, vendar se dogajanje ne bo več odvijalo v okviru sveta Advanced Dungeons and Dragons (AD&D), temveč v povsem novem svetu, ki so ga razvijalci ustvarili posebej v ta namen. Že od napovedi so pričakovanja glede igre izredno visoka in vsi oboževalci serije Baldur’s Gate jo spremljamo s tresočimi rokami in upanjem, da ga avtorji slučajno ne bodo kje polomili. No, o tem bomo sodili ob izidu, sedaj pa si oglejmo nekaj do sedaj znanih podatkov.

Dobrodošla novost, ki se skriva že v samem naslovu nas bo pričakala takoj na začetku, naša zgodba se bo namreč pričela glede na poreklo, ki si ga bomo izbrali ob stvaritvi lika. Tako bomo lahko igro pričeli s šestih različnih zornih kotov, lahko se bomo denimo postavili v kožo spoštovanega trgovca ali navadnega meščana. V prvem primeru bo svet, ki nas bo obkrožal do nas veliko bolj pozitivno naravnan, a vseeno ne bomo brez sovražnikov, saj nam bodo nekateri zavidali naše bogastvo. Če pa bomo denimo začeli kot navaden meščan, bomo na samem začetku dosti manj spoštovani in temu primeren bo tudi odziv okolice, čemur bomo morali prilagoditi svoje igranje. Kot je v navadi pri tovrstnih igrah, bomo na začetku lahko izbrali tudi raso svojega lika. Tako bomo lahko igrali kot človek, vilinec ali škrat. Izbirali pa bomo lahko med tremi poklici, in sicer med bojevnikom, tatom in čarovnikom.

Ne glede na poreklo, ki ga bomo izbrali, pa bo svet, v katerega nas bo postavila igra, temen in neizprosen ter poln nasilja. Tako lahko pričakujemo dosti temačnih, na trenutke tudi krvavih prizorov in zrelejših tem ter dialogov. Skozi igro se nam bodo lahko pridružili tudi drugi neigralčevi liki, skupaj z glavnim likom pa bomo lahko hkrati nadzorovali največ štiri. Seveda bo imel vsak svoje ozadje in karakter, tako da ne bodo le neživljenjski skupek kode, ampak bodo imeli med igranjem marsikaj za pripomniti.

Po napovedih naj bi igra izšla v drugi polovici leta in sicer za osebne računalnike ter XBOX 360 in Playstation 3. Sistemske zahteve za sedaj še niso znane, je pa gotovo, da bo igra namenjena izključno enem igralcu in tako ne bo vsebovala večigralskega dela, saj se avtorji želijo osredotočiti predvsem na zgodbo.

Vas zanima več iz te teme?
Electronic Arts igre

Prijavi napako v članku