Operacijski sistemi
26.03.2012 08:21

Deli z drugimi:

Share

“Lažna” trgovina Android na Kitajskem

Kitajci so na noge postavili lažno trgovino Android. To so »opremili« z oznako »trgovina najboljših pametnih mobilnih telefonov« in v njej, med drugim, tržijo celo Applove izdelke (iPhone, iPad in iMac).
Androidova lažna trgovina, ki prodaja tudi Applove izdelke.
Androidova lažna trgovina, ki prodaja tudi Applove izdelke.

Kitajci so že večkrat dokazali, da so pravi mojstri ponarejanja na vseh področjih. Tokrat so na noge postavili »lažno« trgovino, ki na las spominja na tisto, ki jo je podjetje Google konec lanskega leta postavil v avstralskem mestu Melbourne. Tu govorimo o lažni trgovini Android, ki so jo kitajski lastniki »opremili« še z oznako »trgovina najboljših pametnih mobilnih telefonov«.

Lažna trgovina je »oblečena« v tipične Android barve s prikupnimi velikimi Android možiclji. Obiskovalcem je na voljo ogromen zaslon, na katerem lahko preizkušajo napredne funkcionalnosti mobilnega operacijskega sistema. Za kupce je seveda na voljo poseben kotiček, kjer lahko preizkušajo različne mobilne naprave s prednameščenim operacijskim sistemom Android proizvajalcev, kot so HTC, LG, Samsung in drugih.

Ker na kitajskem trenutno prevladuje »Apple manija« so ti v lažno trgovino Android postavili kotiček, ki je namenjen Applovim fanatikom. Tam je mogoče v živo preizkusiti in kupiti pametne mobilne telefone iPhone, tablične računalnike iPad ter celo osebne in prenosne računalnike Mac. Tu začuda ne gre za ponaredke ampak za pristne izdelke podjetja iz Cupertina. Podjetje ima za nameček celo Applovo licenco za prodajo.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku