Računalništvo, telefonija
09.10.2012 10:12

Deli z drugimi:

Share

Lani do gležnjev, letos pa kar do kolen v blatu!

Letošnjo sezono začenjamo z novim imenom "Do kolen v blatu". Lansko leto smo se zagozdili samo do gležnjev, vendar gremo letos še globlje v blato problemov. Vsak mesec bomo to znanje delili z vami na Fakulteti za računalništvo in informatiko, prvo predavanje pa bo že v sredo 24. oktobra ob 15.00 v P2!
Lani do gležnjev, letos pa kar do kolen v blatu!
Lani do gležnjev, letos pa kar do kolen v blatu!

Današnji start-upi delujejo na tehnologijah, katerih meje skupaj premikamo inženirji in akademiki. A ne zanimajo nas frameworki, zanima nas, kaj je spodaj, kakšni algoritmi, prakse in pristopi se skrivajo za njimi. Kakšna je anatomija spletnega iskalnika? Kaj je noSQL? Zakaj je super in kako deluje? Kakšni algoritmi se skrivajo za vsakim spletnim oglasom?

Poslanstvo predavanj Do kolen v blatu je usmerjeno tudi v ustvarjanje skupnosti radovednih ljudi, zato vse udeležence predavanj prosimo, da se nam pridružite na meetup.com, kjer boste redno obveščeni o novih predavanjih tekom sezone ter udeležbo na posameznih predavanjih tudi potrdite.

Mesečna predavanja so za tiste, ki želijo kopati globlje, primerna tako za dodiplomske kot podiplomske študente. Predavali bodo prekaljeni strokovnjaki iz podjetij, ki so se že pred leti zagozdili do gležnjev v blato problemov, ki jih vsakodnevno rešujejo s svojimi sposobnostmi ter kopičenjem znanja, sedaj pa želijo svoje izkušnje deliti s prihajajočo generacijo strokovnjakov.

Obenem napovedujemo že prvo predavanje Do kolen v blatu z naslovom Low power embedded devices and systems.

Vsak dan se srečujemo s problemom porabe energije v naših mobilnih napravah (laptopih, mobilnih telefonih, …), ko napravo priklopimo v električno vtičnico. Kaj pa če bi želeli pripraviti napravo, ki z enim polnjenjem deluje en teden, en mesec ali pa celo eno leto?

Luka Birsa iz podjetja Visionect d.o.o. bo predstavil izzive pri razvoju vgradnih naprav (embedded devices) z nizko porabo energije. V predavanju se bomo dotaknili rešitev na nivoju arhitekture celotnega sistema in samih naprav, kot tudi bolj praktičnega pregleda različnih tehnologij in trikov, ki jih lahko uporabimo, če razvijamo takšno napravo ali sistem.

Luka Birsa je tehnični direktor podjetja Visionect d.o.o., ki se ukvarja z razvojem vgradnih (embedded) naprav – od brezžičnih senzorjev do dlančnika na osnovi elektronskega papirja, ki omogoča več mesečno avtonomijo z enim polnjenjem. Ključni produkt podjetja Visionect je specializiran dlančnik Visionect Geoffrey, namenjen gostinstvu in hotelirstvu, ki ga gosti lahko uporabljajo za naročanje hrane in pijače, prebiranje novic in še marsikaj drugega.

Vabljeni!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku