Igre
19.06.2011 08:41

Deli z drugimi:

Share

L.A. Noire končno med nami!

L.A. Noire lahko preizkusite na konzolah Playstation 3 in Xbox 360!
L.A. Noire lahko preizkusite na konzolah Playstation 3 in Xbox 360!

Igra L.A. Noire je še ena igra, ki nas že z samim ovitkom na škali opozori, da je bil v času razvoja zraven prisoten Rockstar, s strani katerih smo ugledali uspešnice stila Red Dead Redemption in nenazadnje tudi franšizo Grand Theft Auto. A tokrat so se ti postavili zgolj mesto založnika, razvoj pa prepustili avstraljskem studiu Team Bondi, ki je po sedmih letih končno dokončal z razvojem dotične igre.

V teh sedmih razvojnih letih je bilo o igri L.A. Noire slišati zelo, zelo malo, zaradi česar so se na spletu občasno pojavila predvidevanja, da je igra končala v košu za smeti. Temu na srečo ni bilo tako, saj je igra ravno pred nekaj dnevi prispela na prodajne police, s katerih jih je pobralo že na tisoče neučakanih igričarjev.

Igra L.A. Noire je detektivka, ki se odvija v letu 1947, na območju mesta Los Angeles, v vlogi odlikovanega vojnega veterana imenovanega Cole Phelps. Ta si kruh v tej štoriji služi kot policist, a ne za dolgo, saj mu uspe kaj hitro napredovati v čisto pravega detektiva, kjer se štorila šele dodobra začne. Nabor zločinov skozi zgodbo nikakor ni slab, obenem pa se dovolj razlikujejo, tako, da igričarju ni dolgačas. A med preigravanjem nas je zmotilo dejstvo, da so nekateri deli zgodbe malce šibko in površno izvedeni.

Skratka, kot že omenjeno L.A. Noire je detektivka, zaradi česar so avtorji želeli v štorijo vpeljati čim več detektivskih lastnosti. Kot prva je ta, da bomo morali pred razrešitvijo umora najprej poiskati sledi in zaslišati morebitne priče. Pri tem se bomo lahko odločili ali je podana izjava resnična, laž ali pa imamo dvome o le-tej. Tukaj je vredno omeniti še to, da bomo morali naša prepričanja podpreti s konkretnimi dokazi, ki jih bomo nabrali med raziskovanjem.

Veliko vlogo v igri igra tudi posebej pripravljena tehnologija zajemanja obrazne mimike pravega igralca, ki so jo avtorji nato prenesli v igro. S tem so avtorji poskrbeli za realističen prikaz mimike, kar nam je v pomoč tudi pri ugotavljanju resničnosti podanih izjav med zasliševanjem.

Avtorji so v L.A. Noire poleg vsega ponudili še možnost prostega gibanja (Free Roam), kjer se lahko gibamo po precej velikem mestu. Rockstar pravi, da je to največja karta, ki so jo kdajkoli ustvarili in moramo priznati, da so se avtorji kljub velikosti močno posvetili tudi podrobnostim, zaradi česar je zelo žalostno videti, da po končani zgodbi ni skoraj nič kar bi lahko počeli v tem mestu. Na voljo je sicer 40 stranskih nalog, kjer se streljamo z zlikovci, nakar nam ostane še iskanje skritih stvari med katerimi so avtomobili in časopisi. Več kot to žal ni.

Tukaj lahko še omenimo, da čeprav je Rockstar založil igro, je le-ta precej daleč od tistih klasičnih Rockstarjevih iger, kjer smo lahko zganjali kaos po ulicah. Tukaj je kaos v ozadju, zaradi česar lahko streljamo le takrat ko nam igra to dovoli. Biti detektiv in streljati vsepovprek pač ni lepo. Kot rezultat tega imamo na voljo zelo omejen arsenal, v katerem imamo za primarno orožje pištolo, medtem ko celotna orožarna zajema le 9 pokalic.

In kakšno je naše končno mnenje? L.A. Noire predstavlja izjemno igralno izkušnjo, ki jo lahko uvrstimo med najboljše igre, ki so letošnje leto prispele na prodajne police. Za preigranje zgodbovnega dela bo potrebnih približno 20 ur, zaradi odprte zasnove igranja in precej velike karte pa se lahko dolžina igranja tudi precej razvleče. Večigralskega načina ni, toda L.A. Noire kljub temu uspe ponuditi odlično igralno izkušnjo.

Test igre je omogočilo podjetje VideoTOP.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več