Računalništvo, telefonija
13.01.2005 08:51

Deli z drugimi:

Share

Kyocerini izdelki izpolnjujejo strožje okoljevarstvene standarde

Zaščita okolja je bistveni del vseh aktivnosti korporacije Kyocera, od oblikovanja do konca življenjske dobe naprav. Kyocera je leta 1996 postala prvi proizvajalec v industriji tiskalnikov, ki je prejel prestižno oznako za okolju prijazne izdelke Blue Angel, ki jo podeljuje Nemški inštitut za zagotavljanje in potrjevanje kakovosti RAL. Kyocera je danes eno prvih podjetij, ki izpolnjujejo najnovejši, strožji standard Blue Angel. Kyocerini laserski tiskalniki FS-1020D, FS-1920 in FS-3820/FS-3830 so tako eni prvih izdelkov, ki ponosno nosijo novo oznako Blue Angel.

Poleg recikliranja in vračanja iztrošene opreme, ki sta postala praktično vsakdanja vzvoda za zmanjševanje obremenitev okolja, so v zbirko pogojev, ki jih mora proizvajalec izpolniti za pridobitev oznake Blue Angel, dodani novi kriteriji. Ti vključujejo zmanjšanje kemičnih emisij in hrupa, varčevanje z energijo ter obveščanje uporabnikov o okoljevarstvenih odlikah izdelka.

Kyocerine raziskave so bile vedno osredotočene na razvoj najbolj naprednih naprav za obvladovanje dokumentov in zagotavljale, da je bil ta razvoj v harmoniji z okoljem. Kyocera je kot pionir na področju okoljevarstvenih izdelkov razvila tehnologijo ECOSYS, ki ne uporablja kartuš, temveč sestavne dele z dolgo življenjsko dobo in toner kot edini potrošni material. S tem bistveno zmanjšuje izgube in zmanjšuje porabo potrošnega materiala. Praktično vsi Kyocerini novi tiskalniki in večfunkcijske naprave so izdelane na osnovi sestavnih delov z dolgo življenjsko dobo in tako nudijo omenjene okoljevarstvene prednosti.

S pridobitvijo oznake Blue Angel je Kyocera dobila možnost, da dokumentira svojo učinkovitost pri varovanju okolja, kar daje njenim izdelkom dodatno konkurenčno prednost. Sistem Blue Angel z zaostrovanjem kriterijev za dodeljevanje oznak izkazuje resnost svoje namere – neprestano izboljševanje industrijskih standardov. Kyocera tako kot eno prvih podjetij, ki se je kvalificiralo po novem standardu, dokazuje, da je še vedno vodilna na trgu glede zagotavljanja ekološko varnih in cenovno učinkovitih naprav.


Prijavi napako v članku