Življenjski slog
11.11.2021 11:50
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Košček sonca tudi za vaš dom

S Sončno skupnostjo GEN-I in najemom sočnih panelov lahko dolgoročno prihranite in postanete samooskrbni z električno energijo, tudi tisti brez primerne strehe za lastno sončno elektrarno.

Fosilna goriva dražijo naš vsakdan in onesnažujejo okolje. Pri največjem dobavitelju električne energije, družbi GEN-I, so zato že pred leti ponudili alternativo za oskrbo z elektriko – domače sončne elektrarne. Tokrat so v skrbi za svoje odjemalce in okolje naredili še en korak naprej: razvili so rešitev, s katero se boste gospodinjski odjemalci lahko izognili stroškom, ki so povezani z dražitvijo fosilnih goriv, hkrati pa boste varovali tudi okolje. To vam omogoča Sončna skupnost, v kateri boste lahko najeli sončne panele.

S Sončno skupnostjo GEN-I do trajno nizkih stroškov

Odjemalci GEN-I, vajeni nizkih cen električne energije, si lahko s Sončno skupnostjo GEN-I tudi v prihodnje zagotovite elektriko, neodvisno od dražitev fosilnih goriv. Z najemom sončnih panelov skupnostnih sončnih elektrarn boste povezali svojo porabo s proizvodnjo sončne energije, dolgoročno prihranili in postali energetsko samooskrbni. Vaš celoten strošek za oskrbo z električno energijo bo z vključitvijo v samooskrbno shemo nižji od sedanjega računa za elektriko, tudi z upoštevanjem najemnine za panele.

Zagotovite si mesto v sončni skupnosti

Z vstopom v Sončno skupnost GEN-I si gospodinjski odjemalci rezervirate mesto za dolgoročni najem sončnih panelov, ki vam bodo omogočili prihranke in samooskrbnost z elektriko. Zanjo ne boste potrebovali svoje strehe, ne bo vam treba investirati v sončno elektrarno in skrbeti za njeno vzdrževanje. Že v letu 2022 bo za skupnostno samooskrbo zgrajenih 10 MW sončnih elektrarn, v naslednjih treh letih pa skupaj kar 100 MW. V uporabo jih bo dobilo 25 tisoč gospodinjstev, ki iz kateregakoli razloga ne morejo računati na lastno proizvodnjo elektrike.

Prijave do konca leta, prva elektrika za člane spomladi naslednje leto

Prijavo v Sončno skupnost lahko oddate do konca leta 2021. S priklopom prve sončne elektrarne spomladi 2022 bodo v GEN-I aktivirali 500 članov, ki bodo od dneva aktivacije prejemali ugodnosti v obliki znižanega stroška za oskrbo z električno energijo. Ostalim bodo ugodnosti pripadale s priklopom novih sončnih elektrarn. Gospodinjski odjemalci, ki se boste v Sončno skupnost prijavili med prvimi, boste imeli prednost pri aktivaciji.

Sonce je naša skupna prihodnost

GEN-I s svojimi aktivnostmi za odjemalce še naprej utrjuje temelje zelene prihodnosti in tlakuje pot skupnostni samooskrbi, dostopni vsem. Pridružite se jim in si tudi vi zagotovite svoj košček sonca. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
električna energija Sončne elektrarne


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več