Življenjski slog
11.11.2021 11:50
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Košček sonca tudi za vaš dom

S Sončno skupnostjo GEN-I in najemom sočnih panelov lahko dolgoročno prihranite in postanete samooskrbni z električno energijo, tudi tisti brez primerne strehe za lastno sončno elektrarno.

Fosilna goriva dražijo naš vsakdan in onesnažujejo okolje. Pri največjem dobavitelju električne energije, družbi GEN-I, so zato že pred leti ponudili alternativo za oskrbo z elektriko – domače sončne elektrarne. Tokrat so v skrbi za svoje odjemalce in okolje naredili še en korak naprej: razvili so rešitev, s katero se boste gospodinjski odjemalci lahko izognili stroškom, ki so povezani z dražitvijo fosilnih goriv, hkrati pa boste varovali tudi okolje. To vam omogoča Sončna skupnost, v kateri boste lahko najeli sončne panele.

S Sončno skupnostjo GEN-I do trajno nizkih stroškov

Odjemalci GEN-I, vajeni nizkih cen električne energije, si lahko s Sončno skupnostjo GEN-I tudi v prihodnje zagotovite elektriko, neodvisno od dražitev fosilnih goriv. Z najemom sončnih panelov skupnostnih sončnih elektrarn boste povezali svojo porabo s proizvodnjo sončne energije, dolgoročno prihranili in postali energetsko samooskrbni. Vaš celoten strošek za oskrbo z električno energijo bo z vključitvijo v samooskrbno shemo nižji od sedanjega računa za elektriko, tudi z upoštevanjem najemnine za panele.

Zagotovite si mesto v sončni skupnosti

Z vstopom v Sončno skupnost GEN-I si gospodinjski odjemalci rezervirate mesto za dolgoročni najem sončnih panelov, ki vam bodo omogočili prihranke in samooskrbnost z elektriko. Zanjo ne boste potrebovali svoje strehe, ne bo vam treba investirati v sončno elektrarno in skrbeti za njeno vzdrževanje. Že v letu 2022 bo za skupnostno samooskrbo zgrajenih 10 MW sončnih elektrarn, v naslednjih treh letih pa skupaj kar 100 MW. V uporabo jih bo dobilo 25 tisoč gospodinjstev, ki iz kateregakoli razloga ne morejo računati na lastno proizvodnjo elektrike.

Prijave do konca leta, prva elektrika za člane spomladi naslednje leto

Prijavo v Sončno skupnost lahko oddate do konca leta 2021. S priklopom prve sončne elektrarne spomladi 2022 bodo v GEN-I aktivirali 500 članov, ki bodo od dneva aktivacije prejemali ugodnosti v obliki znižanega stroška za oskrbo z električno energijo. Ostalim bodo ugodnosti pripadale s priklopom novih sončnih elektrarn. Gospodinjski odjemalci, ki se boste v Sončno skupnost prijavili med prvimi, boste imeli prednost pri aktivaciji.

Sonce je naša skupna prihodnost

GEN-I s svojimi aktivnostmi za odjemalce še naprej utrjuje temelje zelene prihodnosti in tlakuje pot skupnostni samooskrbi, dostopni vsem. Pridružite se jim in si tudi vi zagotovite svoj košček sonca. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
električna energija Sončne elektrarne

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več