Tiskalniki in skenerji
18.05.2021 15:00

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta je osvojila nagrado RED DOT 2021

Dejstvo, da se je Konica Minolta uveljavila na tem tako močnem področju, govori o odlični kakovosti njenih proizvodov.
Dejstvo, da se je Konica Minolta uveljavila na tem tako močnem področju, govori o odlični kakovosti njenih proizvodov.

Svetovno priznano nagrado za dizajn je Konica Minolta prejela za svojo vodilno serijo sistemov za produkcijski tisk, AccurioPress C14000. Po rekordnem številu prijavljenih, je bil tehnološko napredna serija AccurioPress C14000 nagrajena z nagrado “Red Dot Award: Product Design 2021”.

Nagrajena serija sistemov za produkcijski tisk, med katerimi je tudi AccurioPress C12000, so bili uspešno predstavljeni oktobra 2019 in uspešno krepijo poslanstvo Konice Minolte, da podpre transformacijo svojih strank, napoveduje potencialne izzive in skupaj s strankami ustvarja rešitve.
 
Mednarodna žirija je opozorila na izjemno zasnovo serije AccurioPress C14000, ki je pred pol leta osvojila tudi z nagrado “Good Design Award 2020”, Japonskega inštituta za promocijo oblikovanja. AccurioPress C14000 tiska s hitrostjo 140 strani na minuto v A4 formatu in je za 40 % hitrejši od katerega koli drugega Konica Minolta sistema za produkcijski tisk na osnovi tonerja. AccurioPress serija zagotavlja enako visoko kakovost tiskanja in podobno hitrost (120 strani na minuto v A4 formatu) z modelom AccurioPress C12000.
 
“Še nikoli v 60-letni zgodovini našega oblikovalskega natečaja, se toliko podjetij in oblikovalskih studiev ni soočilo s strokovno presojo naše mednarodne žirije kot letos,” je povedal profesor dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor Red Dot. “V natečaj so bili prijavljeni proizvodi iz 60 držav. Kakovost oblikovanja in stopnja inovativnosti so bili predmet večdnevnega ocenjevanja. Dejstvo, da se je Konica Minolta uveljavila na tem tako močnem področju, govori o odlični kakovosti njenih proizvodov. Mednarodna žirija podeljuje to iskano nagrado samo proizvodom z izjemnim dizajnom.”
 
Bojan Zupančič (bojan.zupancic@konicaminolta.si), vodja prodaje sistemov za produkcijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija, je povedal: “Ponosni in veseli smo, da smo prejeli to priznano svetovno nagrado za oblikovanje. Potrjuje, da nismo le vodilni v transformaciji tiska, temveč tudi pri postavljanju novih standardov pri oblikovanju izdelkov. Hkrati seveda v načrtovanje novega izdelka vključujemo tudi tehnologijo avtomatizacije, ki povečuje kakovost, zanesljivost in produktivnost. Višja kakovost tiska, višja hitrost tiska, manj ročnega dela in večja enostavnost uporabe prav tako povečujejo učinkovitost naših strank. S tem jim omogočimo znižanje stroškov in ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. Preko naše globalne podpore, ki je po vsem svetu na voljo lokalno, tesno sodelujemo z našimi strankami v partnerskem pristopu in jim še naprej pomagamo pri ustvarjanju novih možnostih profesionalnega tiska.”

Več o seriji sistemov za produkciji tisk na spletni strani konicaminolta.si.

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku