Fotoaparati in kamere
07.04.2021 13:01
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kompaktna fotoaparata z vgrajenim tiskalnikom na voljo v Evropi

Digitalni fotoaparat s tiskalnikom Kodak Step.
Digitalni fotoaparat s tiskalnikom Kodak Step.

Podjetje Kodak je na evropski trg pripeljalo nova kompaktna fotoaparata. Ta bosta navdušila predvsem tiste, ki ne želijo čakati, da se njihova pravkar zajeta fotografija natisne na domačem tiskalniku ali, da za to poskrbi specializirano podjetje. V novih fotoaparatih družin Step in Step Touch je namreč vgrajen miniaturni tiskalnik, ki zajeto fotografijo nemudoma natisne na namenski fotopapir, v katerem je že “vgrajeno” črnilo.

Natisnjene fotografije so vodoodporne, težko se raztrgajo in so precej odporne na različne vremenske vplive. Tiskanje ene fotografije velikosti 5,1 centimetrov x 7,6 centimetrov traja le nekaj sekund. Kakovost tiska pa je glede na miniaturni tiskalnik več kot zadovoljiva. V fotoaparatu imamo lahko sočasno do največ 10 fotopapirjev. Medtem ko je model Kodak Step opremljen s fotoaparatom ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, ima model z zaslonom na dotik Step Touch na voljo slikovno tipalo ločljivost 10 milijonov slikovnih točk.

Digitalni fotoaparat s tiskalnikom Kodak Step Touch.

Kompaktni fotoaparat Kodak Step Touch je seveda opremljen z zaslonom na dotik. Ta po diagonali meri 8,9-centimetrov. Poleg tega ponuja še dvakratno digitalno povečavo. Kot že omenjeno v uvodu, lahko tako fotoaparat Kodak Step kot Step Touch kupimo na evropskem trgu. Njihova cena ni pretirano visoka. Za model Step bo treba odšteti 100 evrov, za model Step Touch pa 160 evrov.


Prijavi napako v članku