Življenjski slog
28.09.2021 07:33

Deli z drugimi:

Share

Ko ščetkanje zob ni več izziv

Tehnološke rešitve prinašajo nove dimenzije tudi na področje ustne higiene. S sonično tehnologijo in hidrodinamičnim delovanjem do bolj zdravih zob in dlesni.

Morda tega sploh ne veste, ampak če imate nenehne težave z zobmi in dlesnimi (zobni kamen, zadah, krvaveče in občutljive dlesni), obstaja velika verjetnost, da pri vsakodnevni ustni higieni nekaj delate narobe. Raziskave namreč kažejo, da je v 90 % za tovrstne težave kriva slaba ustna higiena. Prava rešitev je lahko enostavnejša, a bolj učinkovita higiena zob in dlesni s sonično tehnologijo.

Slednja omogoča mehanski način čiščenja zob, pri čemer ste lahko bistveno bolj nežni in natančni, kot pri čiščenju z ročno zobno ščetko. Zaradi dodatne hidrodinamične turbulence v mešanici sline, vode in zobne paste v ustih, lahko z mehkimi ščetinami na nastavkih varno in učinkovito odstranite bakterije tudi na težko dostopnih mestih, recimo ob robu med zobmi in dlesnijo, kjer zobne obloge povzročajo največ težav.

Dobra izbira za vsakogar

Primerna je vsakodnevno nego zob in dlesni, za izboljšanje ustnega zdravja pri posameznikih, ki imajo težave s krvavenjem dlesni ali celo s parodontalno boleznijo. Po njej posezite v primeru preventive pred kariesom, pa tudi če imate težave z zobnim kamnom. Odlično se odreže tudi, če imate fiksen ortodontski aparat ali zobne vsadke.

Enostavna uporaba

Najprej izberite ustrezen nastavek. Odločite se lahko za »sensitive«, »power« ali »single«. Vse tri nastavke pri modelu Hydrosonic pro odlikujejo majhne glave z mehkimi in gostimi vlakni Curen®, ki dosežejo težko dostopna mesta ter jih očistijo nežno in učinkovito. Ta poliestrska vlakna so tudi ena od ključnih prednosti soničnih zobnih ščetk Curaprox. Nato izberite program in način delovanja. Na voljo imate tri programe: »start«, »clean« in »smile«, znotraj njih pa skupno sedem načinov.

Pomembna je tehnika ščetkanja

Nastavka »sensitive« ali »power« položite na rob med zobmi in dlesnijo. Pri ščetkanju se pomikajte zob za zobom. Vsem, ki imate težave z zobnim kamnom, svetujemo uporabo nastavka »single«. Z njim se brez pritiska pomikajte po robu dlesni v programu »clean« ali »smile«. In ne pozabite: na dobro očiščenih zobeh se zobni kamen ne nabira.

Zobni kamen, krvaveče in občutljive dlesni ter zadah torej niso dejstvo, na katerega se je treba navaditi. Le pravo rešitev za ustno higieno je potrebno najti in težava bo odpravljena.

Več najdete na www.curaprox.si.

Tehnični podatki:

Curaprox Hydrosonic pro

  • od 22.000 do 42.000 gibov na minuto;
  • trije programi in sedem načinov ščetkanja;
  • trije inovativni nastavki z vlakni Curen®, ki so združljivi z vsemi modeli Curaprox Hydrosonic;
  • Curacurve®: 10─15° nagib omogoča, da težko dostopna mesta postanejo zlahka dosegljiva;
  • delovanje ščetke na posamično polnjenje ščetke: 60 minut;
  • merilnik časa ščetkanja: na dve minuti (priporočljivo podaljšanje na štiri minute);
  • samodejni izklop: po štirih minutah;
  • polnjenje: z USB kablom.
Vas zanima več iz te teme?
zdravje

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več