Računalništvo, telefonija
11.04.2013 10:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kmalu prva kibernetska svetovna vojna?

Več o prvi kibernetski vojni v novi številki revije, ki je za RN VIP člane na voljo tudi v e-različici.
Več o prvi kibernetski vojni v novi številki revije, ki je za RN VIP člane na voljo tudi v e-različici.

Pospešeno mobilizacijo ameriških kibernetskih enot nekateri strokovnjaki in analitiki že vidijo kot jasen znak, da se Združene države Amerike pripravljajo na kibernetsko vojno velikanskih razsežnosti. Ker pa se vsakdo izmed nas poslužuje interneta za iskanje informacij, nakupe in razvedrilo, bomo posledice kibernetskih groženj žal občutili tudi mi, in to v veliko večji meri kot doslej. Kako se lahko zaščitimo pred temi grožnjami? Kaj moramo storiti, če postanemo žrtev kriminalcev? Več o tem v novi številki revije, ki je že na voljo tudi v e-različici za RN VIP člane brezplačno!

V rubriki Aktualno smo se tokrat pogovorili z vrhunskima strokovnjakoma za spletno varnost, David Emm, višji regionalni raziskovalec za razvojpri Global Research & Analysis Team iz Združenega Kraljestva ter Alexander Erofeev, odgovorni komercialist podjetja Kaspersky Lab. Oba opozarjata na probleme kibernetskega kriminala in predlagata rešitve, kako se mu izogniti tudi v prihodnosti.

V tehnologiji slavnih je tokrat o svojih tehnoloških podvigih govoril Omar Naber, ne spreglejte pa niti nove kolumne Varno e-poslovanje, ki jo za Računalniške novice pripravlja Tadej Vodopivec, vodja informacijske
varnosti pri podjetju ComTrade.

V novi številki vas čakajo še zanimive novice s področja računalniških in zabavnih tehnologij, uporabni računalniški triki in nasveti, IT izobraževanja, predstavitveni članki slovenskih podjetij, Linux bejba, razvedrilo in še bi lahko naštevali.

Nova številka je že v prodaji, dobite pa jo na vseh bolje založenih prodajnih mestih revij in časopisov. – 1,79 € – Se splača!

>> Želite prelistati spletno različico revije Računalniške novice? Kliknite tukaj…


Prijavi napako v članku