Računalništvo, telefonija
24.09.2010 11:44

Deli z drugimi:

Share

Kitajski Goodwill in IBM s skupnimi močmi nad odkrivanje bolezni srca in ožilja

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Podjetje Godwill Information and Technology Co. iz Pekinga, vodilni ponudnik elektronskih sistemov za izdelavo kardiogramov, in IBM sta objavila vzpostavitev prvega enovitega sistema za upravljanje kardiogramov na Kitajskem.

Sistem podpira modrejše zdravstvene storitve, saj bolnišnicam pomaga analizirati bolnikove podatke, ki jih pošilja aparat za elektrokardiografijo (EKG), in tako omogoči vpogled v stanje bolnika v realnem času, kar olajša odkrivanje bolezni srca in ožilja ter povečuje točnost diagnoze. Sistem omogoča zdravnikom uporabo mobilnih naprav, s katerimi nadzorujejo srčne bolnike.

Bolezni srca in ožilja, kot so zastoji srca, srčne kapi in druge bolezni srca, ki nastajajo zaradi nepravilnega delovanja srca in ožilja, so najpogostejši vzrok za smrt v svetu. Na leto zaradi teh bolezni umre kar 17,1 milijona ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da bodo bolezni srca in ožilja v obdobju med letoma 2006 in 2015 Kitajsko stali kar 558 milijard dolarjev. Sistem naslavlja potrebe po napredni informacijski tehnologiji v zdravstvu in pomaga pri upravljanju procesov EKG. Zdravniki bodo prek centralizirane zbirke podatkov o EKG-ju lahko dostopali do rezultatov preiskav, vključno z diagnozami, ta pa bo dosegljiva od koderkoli. Nov sistem je zadnji primer sodelovanja družbe IBM s partnerji pri uporabi napredne analitike za izboljševanje medicinskih raziskav, diagnoz, zdravstvene oskrbe in bo pomagal zmanjšati stroške v zdravstvu. Podjetje Goodwill je izbralo izdelke IBM Analytics in DB2 kot tehnološko hrbtenico sistema. Programska oprema je združljiva s standardi XML ter formati podatkov vseh drugih sistemov EKG in mednarodnih zdravstvenih standardov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IBM SLOVENIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku