Telefoni
19.07.2013 03:43
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajci razkrili HTC One Mini!

Na svetovnem spletu so se nedavno pojavile nove fotografije in podatki težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona HTC One Mini, ki jih je razkrilo kitajsko ministrstvo. Podjetje HTC pa naj bi novi mobilnik srednjega cenovnega razreda uradno predstavilo že konec poletja.
Pametni mobilni telefon HTC M4 bo ponujal veliko, a bo občutno cenejši od zmogljivejšega brata One.
Pametni mobilni telefon HTC M4 bo ponujal veliko, a bo občutno cenejši od zmogljivejšega brata One.

Kitajsko ministrstvo za industrijsko tehnologijo in telekomunikacijsko opremo je prijetno presenetilo z neuradno »objavo« fotografij in podatkov težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona HTC One Mini. Tu dejansko gre za »manjšo« različico mobilnika One, ki temeljili na enakih materialih in obliki, le da je manjše velikosti in je opremljena z nekoliko šibkejšo strojno opremo. Podjetje HTC naj bi novi mobilnik srednjega cenovnega razreda predstavilo konec poletja, na prodajne police trgovin pa naj bi zašel že letošnjo jesen. Zanj naj bi bilo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 400 evrov.

Iz razkritih podatkov je razvidno, da je pametni mobilni telefon HTC One Mini (razvojna oznaka 601e) opremljen s strojno opremo, ki bo za povprečnega uporabnika dovolj zmogljiva. Ta namreč zajema 4,3-palčni (10,9-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, gigabajta sistemskega pomnilnika, 2-jedrni procesor Snapdragon 400 frekvence 1,4 gigahercev in vgrajeno grafično kartico Adreno 305. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 gigabajtov prostora, medtem ko zadostno avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 1.700 miliamper ur. Vgrajeni digitalni fotoaparat je opremljen s tipalom ločljivosti 4,1 milijonov točk in napredno tehnologijo UltraPixel. Piko na i pa daje še zvočniški sistem BoomSound.


Prijavi napako v članku