Digitalizacija
13.07.2021 14:00
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kibernetski napadi. Je vaše podjetje naslednje?

Ste vedeli, da se je po poročanju Organizacije združenih narodov kibernetski kriminal v času Covid-19 povečal kar za 600 %?
Izobraževalni plakati in ohranjevalniki zaslona »Bodi odgovoren 'digitalec'. Zaščiti sebe in podjetje!«. Bralci revije Računalniške novice si jih lahko brezplačno prenesete na www.b2.eu/e-plakat.
Izobraževalni plakati in ohranjevalniki zaslona »Bodi odgovoren 'digitalec'. Zaščiti sebe in podjetje!«. Bralci revije Računalniške novice si jih lahko brezplačno prenesete na www.b2.eu/e-plakat.

Že dolgo ni več vprašanje, ali je naša organizacija lahko tarča kibernetskega napada, vprašanje je samo še, kdaj pridemo na vrsto.

Tarča kibernetskih groženj smo predvsem posamezniki, saj nas napadalci skušajo zvabiti v svoje mreže z vedno bolj sofisticiranimi metodami, kot so phishing, socialni inženiring, kraja gesel itd.

Vlagamo v IT varnostne rešitve in sisteme, kaj pa zaposleni?

Še tako dobri varnostni sistemi in IT tehnologija ne morejo zaščititi podjetja pred »napakami« zaposlenih. Potencialna škoda, tako finančna kot v obliki ugleda podjetja je enostavno prevelika, da bi lahko tvegali. Vedno več podjetij se s tega razloga odloča za sistematično osveščanje zaposlenih o aktualnih kibernetskih nevarnostih, kako jih pravočasno prepoznati ter kako ukrepati. Samo tako bomo zaposlene usposobili, da se v »nevarni situaciji« ustrezno odzovejo.

Periodičen online trening je eden izmed najprimernejših načinov za sistematično osveščanje zaposlenih, ki nam hkrati nudi ažurno povratno informacijo o znanju in veščinah zaposlenih.

V Sloveniji B2 IT nudi edinstven izobraževalni program po metodi »Learning by Doing«, kjer se zaposleni urijo in prepoznavajo kibernetske napade prek učnih iger in simulacij. Svojim strankam pomagajo do osveščanja zaposlenih tudi prek izobraževalnih plakatov in ohranjevalnikov zaslona. Organizacije celovito opremijo z znanjem varne rabe interneta, naprav in e-pošte.

»Navdušil nas je online program usposabljanja podjetja B2 IT, saj je obsegal ključne vsebine, ki jih mora poznati sleherni zaposleni. Trajanje se nam je zdelo ravno prav dolgo, vsebina pa prikazana na zanimiv, interaktiven način.«

Sašo Dorniž, vodja skupine IT, Porsche Slovenija

Darilo za bralce Računalniških novic

Da boste z osveščanjem lahko začeli že danes, vam v podjetju B2 IT podarjajo e-plakat in ohranjevalnik zaslona: Bodi odgovoren »digitalec«. Zaščiti sebe in podjetje!

Izobraževalni plakat z 10 ključnimi varnostnimi priporočili za zaposlene in ohranjevalnik zaslona lahko brezplačno prenesete ter ju uporabljate v svojem podjetju.

Kako do darila?

Skenirajte QR kodo ali obiščite spletno stran ter ga delite s svojimi zaposlenimi, da bodo ustrezno ukrepali, ko bo to potrebno.

DARILO > www.b2.eu/e-plakat

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem B2 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri B2 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

B2 d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem B2 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več