Računalništvo, telefonija
09.05.2008 10:16
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kapsch CarrierCom AG ustanovil predstavništvo v Ljubljani

Podjetje Kapsch CarrierCom AG z uspešnim programom internacionalizacije krepi prisotnost v Jugovzhodni Evropi. Po uspešnem vstopu na srbski trg je z ustanovitvijo hčerinskega podjetja poskrbelo za intenzivnejšo dejavnost v Sloveniji. Po razširitvi poslovnih dejavnosti na Beograd, Sofijo in Zagreb Kapsch z odprtjem predstavništva v Sloveniji uspešno nadaljuje strateško širitev v tem delu Evrope.

“V prihodnosti je ena naših največjih poslovnih priložnosti zagotovo na območju

Jugovzhodne Evrope. S sodelavci razvijamo tehnično usposobljenost v tem prostoru. Z odprtjem predstavništva v Ljubljani smo pri tem naredili pomemben korak. Naš strateški cilj je skupaj s strankami zagotoviti razvoj celotne regije”, je povedal mag. Thomas Schöpf, član upravnega odbora Kapsch CarrierCom. Podjetje ima bogato tradicijo poslovanja v Srednji in Vzhodni Evropi. Od začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja podjetje Kapsch uspešno deluje na Madžarskem, Češkem in Hrvaškem. Pred kratkim je odprlo novo podružnico v Srbiji, naslednja država s predstavništvom podjetja Kapsch CarrierCom pa bo Makedonija.

Podružnica podjetja Kapsch CarrierCom AG v Sloveniji, Kapsch d.o.o. Ljubljana, začenja svojo dejavnost s štirimi zaposlenimi. Novo predstavništvo bo lokalni center znanja in tehnologij. Tesno bo sodelovalo tudi z drugimi predstavništvi v regiji in lokalnimi univerzami, kar bo utrdilo položaj družbe Kapsch CarrierCom na lokalnem trgu. Si.mobil je najnovejša stranka podjetja Kapsch CarrierCom v Sloveniji, ki pa se ji bo do konca leta verjetno pridružil še en ponudnik mobilnih storitev. Z uporabo Nortelovega stikala Multi Service Switch (MSS) KCC uspešno podpira Si.mobilova omrežja UMTS in IP. Nova podružnica je za Kapsch tudi izhodišče za razvoj novih projektov, npr. na področju digitalnih železniških komunikacij GSM-R, med drugim pa se bodo potegovali tudi za izgradnjo sistema za satelitsko cestninjenje v Sloveniji. Kapsch je že vzpostavil uspešne rešitve GSM-R na Češkem, Slovaškem in v Avstriji.

“S podružnico v Sloveniji bi radi okrepili naše lokalne vezi. Po vzpostavitvi trdne baze se bomo osredotočili na naslednji cilj – na hitro širitev poslovnih aktivnosti. Pogoji na trgu v Sloveniji so še vedno zelo ugodni. Leta 2007 je Slovenija s 6,1 odstotka zabeležila največjo rast BDP od leta 1991. Kljub nekaterim napovedim upočasnitve bo gospodarska rast v Sloveniji še vedno hitrejša od dolgoletnega povprečja,” je povedal Richard Neussl, generalni direktor podjetja Kapsch d.o.o. Ljubljana.


Prijavi napako v članku