Računalništvo, telefonija
18.07.2013 14:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako poskrbeti za primerno zaščito vašega doma in premoženja?

Poletje je končno tu in z njim čudoviti, vroči dnevi, ko nas vleče na prosto. Najsi gremo na daljše počitnice ali pa na krajši izlet, ne pozabimo na varnost naših vrednih predmetov. Pripravljamo vam serijo nasvetov, da boste lahko odšli na lepše brez skrbi.
Varnost je potrebno načrtovati!
Varnost je potrebno načrtovati!

Zavarujte svoje vredne predmete

Poleg uporabe protivlomnih vrat, ki varujejo vaš dom pred nasilnim vstopom, je pred odhodom na dopust pametno dodatno zavarovati vaše najbolj vredne predmete.

Vgradite sef

V primeru, da nepridipravi vendarle pridejo v vaš dom skozi kakšno drugo odprtino (npr. slabo zaprto okno), jim lahko kakovosten sef dodatno oteži delo. Najbolje je, če je sef vgrajen v zid ali pa če tehta 100 in več kg, saj ga v tem primeru nepridiprav ne more kar odnesti. Vlamljanje v kvaliteten sef pa je zahtevno in dolgotrajno opravilo. Zato se pri nakupu sefa ne ozirajte samo na ceno. Nizka cena lahko pomeni zelo nizko kvaliteto sefa, ki vlomilcu ne predstavlja nikakršne ovire. Pozorni bodite na kvaliteto in certifikate, ki jih je določen sef pridobil. Dobro je, če ima sef tudi protipožarno zaščito, saj bodo tako vaše dragocenosti na varnem tudi v primeru požara.

Zavarujte kolesa, motorje in plovila

Tudi ko ste na počitnicah, imejte v mislih varnost stvari, ki jih imate s seboj, ne samo manjših predmetov, ampak tudi opreme, na primer koles, motorjev, plovil ipd. Za zavarovanje le-teh je na voljo široka paleta vseh vrst motornih in kolesarskih ključavnic znanega proizvajalca Masterlock, pa tudi obešank, ki so zaradi odpornosti na vplive vremena in soli primerne prav za uporabo na počitnicah ob morju. Tako bo vaša počitniška oprema vedno na varnem, vi pa boste lahko v miru uživali v soncu in vodi. Če imate s seboj tudi kakšne manjše dragocenosti, jih ne pozabite primerno zavarovati (s prenosnim sefom?). Predvsem pa poskrbite, da medtem ko ste na počitnicah, vaš dom ne bo dajal vtisa vaše odsotnosti.

Kakšno zaščito izbrati?

Najboljšo zaščito dosežemo s kombiniranjem mehanske zaščite in elementov elektronskega varovanja, kot so alarmni in videonadzorni sistemi. S kvalitetno mehansko zaščito boste poskrbeli, da se bo v primeru vloma čas nasilnega vstopa maksimalno podaljšal, kar vlomilcem predstavlja največji problem. V primeru uporabe alarmne naprave pa je priporočljivo le-to povezati z nadzornim centrom pri podjetju za varovanje, ki v primeru vloma poskrbi za intervencijo.

Koristen nasvet pri gradnji in obnovi

Varnostne elemente in zaščitna sredstva je priporočljivo vnaprej predvideti in načrtovati njihovo vgradnjo. Pri izbiri pravih rešitev za vaš dom ali stanovanje se lahko obrnete na strokovnjake podjetja Vovko. Pokličite jih na brezplačno številko 080 3009.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VOVKO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VOVKO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VOVKO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku