Računalništvo, telefonija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
29.11.2023 07:15

Deli z drugimi:

Share

Kako poenostaviti upravljanje flote tiskalnikov in ustvarjanje označb?

V preteklosti je bilo decentralizirano upravljanje tiskalnikov nekaj povsem običajnega. Sistem je deloval, vendar je po današnjih standardih to neučinkovito in predstavlja večji finančni zalogaj.

Tiskalniške potrebe so skozi leta postale veliko bolj kompleksne in potrebna je optimizacija. Tiskalniški centralizirani sistemi lahko občutno pohitrijo upravljanje in vzdrževanje tiskalnikov. Običajno premorejo še dodatne funkcije, ki se dobro dopolnjujejo z glavnimi orodji.

Programska oprema Hitachi Coding Software Suite je ena izmed tovrstnih platform, ki je na prvem mestu zasnovana za dinamično upravljanje s tiskalniki, ampak premore tudi zmožnosti naprednega oblikovanja nalepk in avtomatizacijo tiskalniških procesov.

Hitachi inkjet tiskalniki in Hitachi Coding – najboljša kombinacija za vse tiskalniške potrebe

Hitachi inkjet tiskalniki so popolnoma prilagojeni potrebam embalažne in proizvodne industrije. Z visoko ločljivostjo in hitrostjo lahko tiskajo oznake datumov, serijske številke, 2D kode in črtne kode na večino materialov, vključno s kartonom, lesom, kovino, plastiko in steklom. Odlikuje jih tudi preprosta integracija v nove in stare proizvodne linije.

Če so Hitachi inkjet tiskalniki zvezda v ospredju industrije, je v ozadju programska oprema Hitachi Coding Software Suite (HCSS) enako nepogrešljivo orodje. Uporabniški vmesnik temelji na arhitekturi odjemalec/strežnik, kar pomeni, da jo po začetni namestitvi lahko uporabljate na vseh napravah (telefon, tablica, računalnik) prek spletnega brskalnika. S pomočjo HCSS lahko tiskalnike ali sisteme za računalniški vid upravljate v skupinah ali posamično v enem združenem pogledu ali pa bolj podrobno za vsak posamezen tiskalnik. Za povezane tiskalnike imate na voljo še predogled sporočil in osnovni nadzor na daljavo (zagon, izklop, stanje pripravljenosti, odprava napake …), kar velja tudi za sisteme za računalniški vid.

Proizvodni obrati si obenem prizadevajo, da imajo v vsakem trenutku vpogled v stanje delovanja proizvodne opreme. Zbrane informacije jim služijo kot podlaga za doseganje boljše splošne učinkovitosti opreme (OEE), ki zajema vse vidike delovanja, vključno z zgodnjim odkrivanjem vzrokov napak, preventivnim vzdrževanjem in avtomatizacijo dela.

Odprtokodni standard za komunikacijo v industrijski avtomatizaciji OPC-UA zagotavlja možnost, da tiskalnike povežete z obstoječimi MES in ERP sistemi. HCSS lahko podatke pridobi iz lokalnega ali oddaljenega vira podatkov za hitrejše in natančnejše ustvarjanje označb za različne industrijske zahteve.

Hitachi Coding Software Suite lahko sodeluje s sistemom za izvajanje proizvodnje za samodejno ustvarjanje informacij za tiskanje na izdelke, kar odpravlja morebitne napake upravljalca. Programska oprema avtomatizira zbiranje informacij, kot so stanje brizgalnih tiskalnikov ter ravni črnila in drugega potrošnega materiala, kar zmanjšuje količino dela, potrebnega za rutinsko vzdrževanje. Poleg tega ta sistem nadzornikom zagotavlja pravočasna obvestila o morebitnih težavah, kot je pomanjkanje črnila, s čimer se izognejo potencialnim prekinitvam v tiskanju. OEE se izboljša, ker so vse informacije vidne na enem mestu, ne da bi upravljalec moral fizično obiskati vse tiskalnike.

Hitachi tudi v Sloveniji

Podjetje TIFT vas lahko opremi z najnovejšimi Hitachi tiskalniki in programsko opremo Hitachi Coding Software Suite, s katero si boste zagotovili poglobljeno upravljanje tiskalnikov in hitrejše ustvarjanje označb za različne potrebe.

Kontaktirajte jih na www.tift-koding.com ali pa dobrodosli@tift.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija barvni tiskalnik nalepk

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več