Računalništvo, telefonija
06.02.2014 19:43

Deli z drugimi:

Share

7 nasvetov, kako IT-jevci ostati motivirani za iskanje službe

Časi za iskanje nove zaposlitve niso rožnati, žal pa se včasih zazdi, da še bolj kot pomanjkanje prostih delovnih mest iskalce zaposlitve omejuje pomanjkanje vztrajnosti in vsesplošna negativna naravnanost do iskanja službe.
Naslovna
Naslovna

Seveda smo vsi samo ljudje in vse zavrnitve, ki jih niti ne štejemo več, slej ko prej načnejo zagnanost še tako zavzetega iskalca. Da bi vsaj malo pomagali pri vztrajanju so vam pri zaposlitvenem portalu mojaZaposlitev.si pripravili 7 nasvetov, kako ostati motiviran za iskanje IT / računalniške službe.

1. Verjemite vase – bodite samozavestni

Vsekakor je vljudnost odlika, ki je obvezna pri vseh iskalcih zaposlitve. Vendar pa se ne bojte izraziti svojega mišljenja in vrednot, ki jih zastopate. Ko je nekdo zvest samemu sebi, je samozavesten tudi njegov nastop.


2. Vaši cilji naj bodo jasni in realni

Za vztrajnost je ključnega pomena, da poznate svoje cilje. Dobro razmislite o svojih osebnostnih lastnostih in izkušnjah, kaj želite doseči in kaj je vaš glavni cilj. Prijavljajte se le na zaposlitvene oglase, kjer vidite svoj potencial – bolje dve kvalitetni in ciljno usmerjeni prijavi na dan kot množično pošiljanje identičnih CV-jev zgolj iz razloga, da izpolnete svojo normo.

3. Organizirajte se

Naredite si dnevni urnik in seznam, kjer boste določili, katere medije boste aktivno spremljali. Seveda se plana tudi držite in se tako izognite možnosti, da boste katerega od oglasov spregledali.


4. Dodelajte svoj pristop

Delodajalcu se predstavite kot kandidat, ki bo rešil njegov problem (kadrovska potreba) in ne kot iskalec, ki rešuje svoj problem (npr. brezposelnost). Razmislite v čem je vaša konkurenčna prednost in to poudarjajte. Prav tako zaposlitve ne dobijo vedno najboljši kandidati ampak najboljši iskalci zaposlitve, zato bodite inovativni pri iskanju novih kariernih priložnosti.


5. Prepoznajte ponavljajoče vzorce

Preverite zadnjih 10 zaposlitvenih oglasov, ki so vam bili zanimivi, predvsem kaj podjetja od kandidatov pričakujejo. Če iz teh oglasov opazite določen vzorec, npr. podjetja zahtevajo znanje nemškega jezika, ki ga vi nimate, potem obvezno razmislite o dodatnih izobraževanjih in usposabljanjih (v konkretnem primeru tečaj nemščine).


6. Ostanite aktivni

Mrežite se, berite, raziskujte, ukvarjajte se s športom, hobiji. Če imate možnost opravljajte prostovoljno delo, saj je to odlična priložnost za nova poznanstva, izkušnje in tudi morebitno zaposlitev.


7. Neuspeh je samo uspeh v teku

Ljudje smo čustvena bitja in zavrnitev je za vsakogar boleča. V svetu iskanja zaposlitve, kjer je teh zavrnitev razmeroma veliko, pa nam lahko že dobro načnejo našo samopodobo. Ko pričnemo na iskanje zaposlitve gledati na način, da je kozarec vedno na pol prazen, pa to vpliva na našo energijo, kreativnost in usmerjenost na cilj. Kar pa ne glede na to, kako smo jezni in obupani, vemo, da to ni rešitev. Potrebno se je zavedati, da zavrnitve s strani podjetij nikakor niso osebne narave, zato se postavite na noge, prepoznajte morebitne napake, se iz njih učite in vztrajno sledite svojemu cilju!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com
Za več informacij so vam na voljo pri MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Optius Moja zaposlitev logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COALA d.o.o.

Cesta v Rošpoh 22a, 2351 Kamnica, Tel: 02 624 50 10
Podjetje Coala d.o.o. je ustanovila skupina strokovnjakov s področja računalništva in informatike leta 1991. Danes jih odlikuje 30 let bogatih izkušenj na področju prodaje in ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več