Računalništvo, telefonija
17.11.2020 11:49

Deli z drugimi:

Share

Kako je podjetju Apple uspelo izdelati miniaturni telefon iPhone 12 mini?

Telefon Apple iPhone 12 mini se ponaša s kar nekaj inovativnimi rešitvami.
Telefon Apple iPhone 12 mini se ponaša s kar nekaj inovativnimi rešitvami.

Pri podjetju Apple so nedavno prijetno presenetili z miniaturnim telefonom iPhone 12 mini, ki je opremljen z zaslonom OLED s 13,7-centimetrsko oziroma 5,4-palčno diagonalo. Zaslon je sicer večji od tistega, s katerim je opremljen telefon 2020 iPhone SE, a še vedno dovolj kompakten, da nam bo zlahka zlezel v žep. Pri podjetju Apple trdijo, da je iPhone 12 mini celo najmanjši pametni mobilni telefon s podporo mobilnemu omrežju 5G. Celoto združuje mobilni procesor Apple A14 Bionic, ki je kar 15 odstotkov zmogljivejši od modela A13.

Ker je novi Apple iPhone 12 mini precej manjši v primerjavi z modeli iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max, so računalniški zanesenjaki portala iFixit sprejeli odločitev, da ga v celoti razstavijo. Ti so prišli do spoznanja, da je podjetje Apple pri pripravi novosti uporabilo precej manjšo baterijo, in sicer kapacitete 8,57 vatnih ur proti 10,78 vatnih ur večjega modela iPhone 12. Kljub temu je baterija novega telefona iPhone 12 mini še vedno zmogljivejša od modela iPhone SE, saj sladni razpolaga za baterijo kapacitete 6,96 vatnih ur.

Strokovnjaki portala iFixit so še odkrili, da je vibrator Taptic Engine pametnega mobilnega telefona iPhone 12 mini v poprečju za okoli četrtino manjši v primerjavi s tistim, ki je vgrajen v model iPhone 12. Čeprav je model iPhone 12 mini relativno majhen, ga bo mogoče brez težav popraviti. Največjo težavo pri tem pa bo po vsej verjetnosti povzročalo stekleno ohišje, saj obstaja nevarnost, da se bo pri popravilu poškodovalo.


Prijavi napako v članku