Računalništvo, telefonija
16.07.2018 06:50
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako je Apple rešil težavo nekakovostnih tipkovnic prenosnikov MacBook Pro?

Apple je težavo problematičnih tipkovnic odpravil s silikonskimi »ščitniki«.
Apple je težavo problematičnih tipkovnic odpravil s silikonskimi »ščitniki«.

Pri podjetju Apple so nedavno ponudili v prodajo prenovljeno različico tako 33-centimetrskega (13-palčnega) kot 38,1-centimetrskega (15-palčnega) prenosnega računalnika MacBook Pro (http://bit.ly/2zJe7Fa). Ker so bili ti opremljeni z novo generacijo Intelovih procesorjev, to pomeni, da so postali zmogljivejši in s tem še bolj uporabni. Zato ne preseneča, da so novince pod drobnogled vzeli zanesenjaki spletenega portala iFixit in ga razstavili na »prafaktorje«.

Ti so se dejansko najprej spravili na tipkovnico, ki naj bi bila deležna izboljšav, saj je podjetje Apple zaradi nje že prejelo številne tožbe in sicer zaradi izpadanja tipk v primeru, da se je pod njimi pojavil že majcen drobec praha. Ti so dejansko prišli do spoznanja, da je bila tipkovnica novih prenosnih računalnikov dejansko deležna prenove, saj so inženirji podjetja Apple okoli nje postavili silikonski »ščitnik«. Ta naj bi preprečil vhod neželenih prašnih delcev v tipkovnico, kar pomeni, da tipke naj ne bi več izpadale. Poleg tega naj bi silikonski ščitnik poskrbel še za blaženje udarcev, kar posledično pomeni, da bo tipkanje na nove prenosnike podjetja Apple še tišje in prijetnejše.

Podvig inženirjev podjetja Apple si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku. Ta je dostopen tudi na spletnem portalu YouTube in sicer na povezavi https://youtu.be/2tbVDV1xdQI.


Prijavi napako v članku