Triki in nasveti
13.04.2011 11:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do hitre, enostavne in varne izmenjave podatkov med računalnikoma?

Uporaba ključa USB za enostavno, varno in hitro izmenjavo podatkov je otročje preprosta!
Uporaba ključa USB za enostavno, varno in hitro izmenjavo podatkov je otročje preprosta!

Malo je takih, ki pri izmenjavi podatkov med dvema računalnikoma ne uporabljajo pomnilniškega ključa USB. Če je potrebno prenašati podatke na računalniške sisteme, ki se nahajajo na oddaljenih lokacijah, se pogosto poslužujemo kar spletnih storitev kot so Dropbox, Box.Net ali AVG LiveKive. Sedaj imamo na voljo še možnost, da s pomočjo namenskih ključev USB vzpostavimo zasebno »omrežje« za enostavno, hitro in varno izmenjavo podatkov med dvema izbranima računalnikoma.

Za varno izmenjavo podatkov potrebujemo le namensko napravo iTwin. Tu gre za par namenskih ključev USB, ki poskrbita za samodejno povezavo dveh računalnikov. Način delovanja novinca je izjemno enostaven. Najprej je potrebno na prvi računalnik priključiti enega izmed “dvojčkov” iTwin. To nato storimo še na drugem računalniku. Ključa USB se nato samodejno »poiščeta« na svetovnem spletu in vzpostavita povezavo za izmenjavo podatkov. Za varnost povezave skrbi 256-bitni šifrirni sistem AES.

Z uporabo namenskega ključa iTwin domači računalnik dejansko »preobrazimo« v računalnik v oblaku. Postavitev zasebnega računalnika v oblaku za enostavno, varno in hitro izmenjavo podatkov (dokumentov, glasbe, filmskih posnetkov in podobno) je za nameček še relativno poceni. Za nakup enega para namenskega ključa iTwin je potrebno onkraj luže namreč odšteti le preračunanih 68 evrov. In to še ni vse. Zanimivo napravo lahko preko spleta (http://goo.gl/nCxpH) naročimo celo v Slovenijo. Za potne stroške bo potrebno odšteti zgolj preračunanih 10 evrov. To se zagotovo splača!


Prijavi napako v članku