Računalništvo, telefonija
14.12.2018 06:55
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj smo Slovenci najpogosteje iskali na portalu Pornhub v letu 2018?

Pornhub je ena najbolj priljubljenih spletnih storitev na svetu z vsebino za odrasle. Na začetku tega tedna je razkril, kaj je uporabnike najbolj zanimalo v letu 2018.
Slovenci smo največ poizvedovanj opravili v povezavi z besedo »mature«.
Slovenci smo največ poizvedovanj opravili v povezavi z besedo »mature«.

Pornhub je eden izmed najbolj priljubljenih spletnih portalov na svetu z vsebino za odrasle. Pred kratkim pa so upravljavci spletnega portala javnosti razkrili nekaj zanimivih podatkov, vključno s tem, kaj je obiskovalce najbolj zanimalo v letošnjem letu. Glede na objavljene podatke je spletni portal za odrasle Pornhub letos zabeležil že več kot 33,5 milijarde obiskov, dnevno pa naj bi portal v povprečju obiskalo kar 92 milijonov uporabnikov po svetu. To je dejansko primerljivo s številom prebivalcev Kanade, Poljske in Avstralije skupaj.

Uporabniki so dnevno na spletnem portalu Pornhub v povprečju opravili 30,3 milijarde iskanj oziroma 962 iskanj na sekundo. Ti so bili nadvse aktivni tudi pri objavi vsebin, saj je samo letos na portal zašlo 4,7 milijona novih videoposnetkov oziroma kar dober milijon ur novih vsebin. Če bi si želeli ogledati vso novo vsebino, bi za to, verjeti ali ne, potrebovali kar 115 let.

Spletni portal za odrasle Pornhub je v letošnjem letu skupno ustvaril za okoli 4.403 petabajtov podatkov oziroma 147 gigabajtov prometa na sekundo, kar pomeni, da je v povprečju vsak uporabnik ustvaril za okoli 574 megabajtov spletnega prometa. To je dejansko več spletnega prometa, kot so ga vsi uporabniki spleta ustvarili v letu 2002. K temu smo svoj delež prispevali tudi Slovenci, največ poizvedovanj pa smo opravili v povezavi z besedo »mature«. Najmanj zanimanja za pornografske vsebine smo sicer pokazali v času svetovnega nogometnega prvenstva, kar je bilo sicer pravilo tudi za ostale države.

Spletni portal za odrasle Pornhub je podrobnejše informacije o omenjeni raziskavi objavil na njegovi spletni strani. Raziskava je objavljena s spletni povezavi https://www.pornhub.com/insights/2018-year-in-review.


Prijavi napako v članku