Računalništvo, telefonija
22.01.2019 10:52
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj se dogaja z južnokorejskimi proizvajalci mobilnih telefonov?

Povpraševanje po južnokorejskih telefonih širom sveta upada že vse od leta 2015.
Povpraševanje po južnokorejskih telefonih širom sveta upada že vse od leta 2015.

Čeprav se prodaja pametnih mobilnih telefonov Android vse bolj upočasnjuje, razvoj še vedno poteka tako hitro, da smo skoraj vsak teden deležni novega pametnega telefona, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android. Največ novih modelov ponudijo v prodajo kitajska podjetja, na vse pretege pa se trudijo tudi drugi proizvajalci. Najnovejši podatki o prodaji pametnih mobilnih telefonov širom sveta pa kažejo na to, da so bila pri prodaji njihovih izdelkov najmanj uspešna južnokorejska podjetja, saj je bilo povpraševanje končnih uporabnikov precej manjše od pričakovanj.

Največji upad izvoza pametnih mobilnih telefonov v primerjavi z enakim obdobjem konec leta 2017 je namreč doletel južnokorejska podjetja, saj so izvozili za kar 23 odstotkov manj mobilnih naprav. Podjetja kot sta Samsung in LG so v lanskem letu izvozila za okoli preračunanih 12,8 milijard evrov mobilnih telefonov, kar je za okoli preračunanih 3,9 milijard evrov manj kot leta 2017. Največji padec izvoza pa so južnokorejska podjetja doživela na kitajskem trgu, saj se je ta zaradi vse večje konkurence zmanjšal za kar 37 odstotkov.

Poznavalci so prepričani, da se bo povpraševanje po južnokorejskih pametnih mobilnih telefonih še naprej zmanjševalo širom sveta. Poceni konkurenca s Kitajske je namreč premočna, južnokorejski telefoni pa za visoko ceno še vedno ponujajo premalo.


Prijavi napako v članku