Računalništvo, telefonija
12.11.2017 13:27

Deli z drugimi:

Share

Kaj se dogaja s kakovostjo novega telefona iPhone X?

Zelena črta na robu zaslona naj bi bila posledica strojne napake!
Zelena črta na robu zaslona naj bi bila posledica strojne napake!

Novi Applov pametni mobilni telefon iPhone X bo še dalj časa v središču pozornosti, saj gre po mnenju mnogih poznavalcev za najboljši telefon vseh časov. Kljub temu naj bi bil ta poln majhnih napak, ki marsikaterega uporabnika spravljajo ob živce. Med njimi gre izpostaviti predvsem njegov zaslon OLED, ki postane neodziven pri nizkih temperaturah. Na srečo bo to napako mogoče odpraviti s posodobitvijo operacijskega sistema iOS, podjetje Apple pa že aktivno dela na tem.

Precej težje pa bo odpraviti težavo, ki je povezana z zaslonom OLED, saj se nekaterim uporabnikom prikazuje zelena črta na skrajnem robu zaslona in sicer tako na levem kot na desnem robu. Čeprav zelena črta ne vpliva na delovanje pametnega mobilnega telefona iPhone X, je ta zelo moteča za uporabnike, ki od novosti pričakujejo popolnost. Ker ponovni zagon mobilne naprave ne odpravi napake, so mnogi poznavalci prepričani, da gre tu za strojno napako.

Trenutno še ni podatka o tem, koliko uporabnikov pametih mobilnih telefonov iPhone je dejansko prizadela omenjena napaka zaslona. Mnogi številne napake povezane z novim Applovim telefonom pripisujejo temu, da je Apple prvič doslej uporabil zaslon OLED, kar pomeni, da z njim nima veliko izkušenj, kar posledično seveda vodi k pojavu napak, ki marsikaterega uporabnika spravljajo ob živce, saj so uporabniki telefonov iPhone navajeni na kakovost brez kompromisov.


Prijavi napako v članku