Operacijski sistemi
25.11.2020 00:00
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj prinaša posodobitev iOS 14.2.1?

Kaj prinaša posodobitev iOS 14.2.1?
Kaj prinaša posodobitev iOS 14.2.1?

iPhoni bodo postopoma deležni manjše posodobitve, ki naj bi poskrbela za odpravo hroščev, ki so bili na Applovih telefonih prisotni od začetka novembra. Torej, nič bistveno novega, je pa Apple s to posodobitvijo nakazal, da bodo uporabniki iPhonov odslej bolj pogosto dobivali posodobitve operacijskega sistema, ki ne bodo tako velike, kot smo jih bili navajeni do sedaj.

iOS 14.2.1 se postopoma širi po Applovem ekosistemu, morda ga že celo imate na svoji napravi. Kot rečeno se Apple tokrat ni osredotočil na nove lastnosti, temveč na odpravo hroščev.

Kaj pa v resnici prinaša iOS 14.2.1? Največji popravek, ki ga prinaša nova verzija operacijskega sistema je povezana z napravami iPhone 12 mini. Uporabniki so namreč lahko na trenutke opazili, da je zaklenjeni ekran neodziven. Med uradnimi testi naprave se ta težava sicer ni pojavljala, kot kaže pa so jo uporabniki opazili v dovoljšnji meri, da se je Apple odločil, da temu posveti večino nove posodobitve.

Druga večja napaka, ki jo odpravlja nadgradnja pa je vezana na MMS sporočila. Apple je namreč dobil precejšnje število pritožb, da naj na določenih napravah uporabniki ne bi dobivali MMS sporočil. Sicer je težko ugotoviti, ali imamo tudi sami to težavo, vendar pa jo je Apple zdaj odpravil na ravni vseh naprav.

iOS 14.3 po vsej verjetnosti prihaja enkrat decembra, ali v začetku naslednjega leta. Kaj lahko pričakujemo za zdaj ni povsem jasno, napovedi pa kažejo, da bosta iPhone 12 Pro in iPhonoe 12 Pro Max dobila način “ProRAW”.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku