Triki in nasveti
27.07.2012 08:20
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj narediti, če vaš Google Nexus S ni prejel posodobitve za Jelly Bean?

Veliko uporabnikov pametnih mobilnih telefonov Google Nexus S ni prejelo težko pričakovanega obvestila za nadgradnjo na najnovejši mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Beam. Ta težava je povezana z nepravilnim delovanjem storitve Google Services Framework.
Ste že prejeli posodobitev za Android 4.1 Jelly Beam?
Ste že prejeli posodobitev za Android 4.1 Jelly Beam?

Pametni mobilni telefoni Google Nexus S (Samsung i9020) so bili prvi, ki so bili deležni težko pričakovane posodobitve na najnovejši mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Beam. Posodobitev je bila na voljo preko sistema OTA (Over The Air). To pomeni, da je za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbel mobilnik sam. Za prenos posodobitve na pomnilnik je bilo potrebno vključiti le brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G in počakati, da se je na zaslonu mobilnika pojavilo sporočilo o nadgradnji.

Številni neučakani uporabniki pametnih mobilnih telefonov Google Nexus S so posodobitev njihove naprave izvedli na način, da so si iz Googlovih strežnikov prenesli namestitveno datoteko. To so nato namestili preko sistema za obnovitev. Ta postopek je neveščim uporabnikom povzročil zvrhan koš težav. Nekaterim je pametni mobilni telefon Google Nexus S celo prenehal delovati.

Glavni krivec za to, da nekateri uporabniki mobilnika Google Nexus S niso prejeli obvestila o posodobitvi mobilnega operacijskega sistema Android 4.1 Jelly Beam, je nepravilno delovanje modula Google Services Framework. Na srečo se lahko to težavo zaobide na sila enostaven način. Tu moramo najprej počisti podatke, ki jih hrani modul Google Services Framework. To naredimo tako, da gremo v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščemo »Applications« oziroma »Aplikacije«. Nato kliknemo na zavihek »All« oziroma »Vse« in poiščemo »Google Services Framework« oziroma »Googlove storitve«. Modul najprej zaustavimo s klikom na gumb »Force stop« oziroma »Vsili ustavitev« in nato podatke počistimo s pritiskom na gum »Clear data« oziroma »Počisti podatke«. Tu v nobenem primeru ne smemo modul izključiti s pritiskom na gumb »Disable« oziroma »Onemogoči«.

Ko so podatki modula Google Services Framework izbrisani, ponovno gremo v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščemo »About phone« oziroma »Vizitka telefona«. Tu kliknemo na »Software update« oziroma »Posodobitev programske opreme« in na »Update« oziroma »Posodobitev«. Sedaj bi se morala prikazati možnost posodobitve na mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Beam.

Če se obvestilo o nadgradnji ne pojavi, vam priporočamo ponovni zagon mobilnika. To bi se vam moralo prikazati takoj po vzpostaviti povezave s svetovnim spletom. Ker je namestitvena datoteka težka 114 megabajtov, vam priporočamo, da prenos opravite preko domačega brezžičnega omrežja Wi-Fi.


Prijavi napako v članku