Računalništvo, telefonija
11.10.2020 11:06
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam obetajo grafične kartice AMD Radeon RX 6000?

Kaj nam obetajo grafične kartice AMD Radeon RX 6000?
Kaj nam obetajo grafične kartice AMD Radeon RX 6000?

Podjetje AMD nas je pred kratkim presenetilo s predstavitvijo povsem novih procesorjev za osebne računalnike, ki se bodo lahko brez težav kosali z Intelovimi izdelki. Govorimo o procesorjih AMD družine Ryzen 5000, ki temeljijo na osnovi procesorskih sredic Zen 3. Skupaj z novimi procesorji pa je podjetje AMD najavilo še novo družino grafičnih kartic družine Radeon RX, in sicer Radeon RX 6000.

Nova družina grafičnih kartic Radeon RX 6000 podjetja AMD je opremljena z grafičnimi sredicami “Big Navi”, kar pomeni, da bo brez težav opravila z grafičnimi vsebinami v ločljivosti 4K. Podjetje AMD je novo grafično kartico tudi že preizkusilo, in sicer v navezi z igrami Borderlands 3, Gears of War 5 in Call of Duty: Modern Warfare (2019) v ločljivosti 4K. Rezultati preizkušanja so nadvse spodbudni, saj lahko nova grafična kartica omenjene igre poganja s povprečno frekvenco 61, 73 in 88 sličic na sekundo.

Kot kaže, bo grafična kartica družine Radeon RX 6000 enako zmogljiva kot GeForce RTX 3080, konkurenčnega podjetja Nvidia. Več o novosti pa naj bi bilo razkritega kmalu. Podjetje AMD bo tako tehnične specifikacije kot maloprodajne cene razkrilo 28. oktobra v okviru posebne konference. Verjamemo pa, da bodo ljubitelji iger z novimi grafičnimi karticami podjetja AMD več kot zadovoljni.


Prijavi napako v članku