Računalništvo, telefonija
03.09.2019 12:23

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bodo prinesli procesorji AMD Renoir?

Procesorji AMD Renoir naj bi bili nared za prodajo v prvi polovici naslednjega leta.
Procesorji AMD Renoir naj bi bili nared za prodajo v prvi polovici naslednjega leta.

Pri podjetju AMD razvijajo novo generacijo procesorjev, ki so opremljeni z razvojno oznako Renoir in bodo po vsej verjetnosti ugledali luč sveta v prvi polovici naslednjega leta. Novost bo primerna predvsem za zahtevnejše uporabnike, saj bo prinesla podporo za nove sistemske pomnilnike. Novi procesor podjetja AMD naj bi bil namreč opremljen z novim pomnilniškim krmilnikom, ki naj bi zagotavljal polno podporo za sistemske pomnilnike LPDDR4X 4266.

Trenutno je o novih procesorjih AMD Renoir znanega zelo malo. Po vsej verjetnosti bodo novinci izdelani s pomočjo 7-nanometske tehnologije in bodo temeljili na osnovi zgradbe Zen 2. To v praksi pomeni, da bodo pri delovanju zelo učinkoviti, hkrati pa bodo porabili zanemarljivo količino električne energije. Glede vgrajene grafične kartice pa trenutno še ni znano, ali bo novost temeljila na osnovi že nekoliko zastarele grafične kartice Vega, ali pa jo bodo inženirji podjetja AMD opremili s povsem novim grafičnim jedrom Navi.

Več o novih procesorji AMD Renoir naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih. Uradna predstavitev novincev pa naj bi se zgodila v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku