Računalništvo, telefonija
16.08.2020 08:21
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od telefona Nokia 2.4?

Nova Nokia 2.4 bo nasledila že precej zastarel model Nokia 2.3.
Nova Nokia 2.4 bo nasledila že precej zastarel model Nokia 2.3.

Podjetje HMD Global je letos pripravilo že bogato paleto novih pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikov kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. Ker pa vsi uporabniki ne prisegajo na vrhunske in pretirano drage pametne mobilne telefone, bo podjetje HMD Global zanje pripravilo poseben telefon. Tu bo šlo za pametni mobilni telefon Nokia 2.4, ki bo javnosti uradno predstavljen na letošnjem sejmu IFA 2020 v Berlinu.

Pametni mobilni telefon Nokia 2.4 bo temeljil na mobilnem procesorju MediaTek Helio P22, ki je nekoliko zastarel, a nadvse stabilen pri delovanju, saj je ta prisoten v številnih izdelkih drugih proizvajalcev. Novost naj bi bila na voljo v dveh različicah, in sicer šibkejši z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in 32 gigabajti vgrajenega pomnilnika in zmogljivejši s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika. Za prikaz slik bo na voljo zaslon s 16,5-centimetrsko oziroma 6,5-palčno diagonalo, medtem ko mu bo dovolj dolgo avtonomijo zagotavljala baterija zmogljivosti 4.500 miliamper ur.

Pametni mobilni telefon Nokia 2.4 bo opremljen še z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov točk ter spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Tu bo zagotovljena tudi podpora za dve telefonski kartici SIM, celoto pa bo poganjal mobilni operacijski sistem Android 10. Več o novosti, vključno z maloprodajno ceno in dobavljivostjo, bo znanega v septembru, ko bo uradno najavljena s strani podjetja HMD Global.


Prijavi napako v članku