Digitalizacija
20.07.2021 08:57
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj je inteligentno povezano delovno mesto (ICW)?

9 načinov, kako lahko stranke izkoristijo prednosti integriranega portfelja.

Če lahko kaj z gotovostjo trdimo o prihodnosti dela je to, da doživljamo pomembno obdobje sprememb. Zaradi tehnoloških, družbenih, okoljskih in generacijskih sprememb, ki vplivajo na naše prednostne naloge, dela ni več mogoče opredeliti kot fizični prostor, kamor hodimo, niti ni več povezano z določenim urnikom “delovnih” ur na dan. Čeprav so dogodki v zadnjem letu izpostavili zavedanje, kakšna bo prihodnost dela oziroma “naslednja normalnost”, se delo v resnici nenehno razvija že vrsto let. Danes smo povezani skoraj povsod, od doma, v pisarni, v zraku ali celo na križarki! Ta zmogljivost je bila za podjetja ključnega pomena pri obvladovanju pandemije in bo ključna prednostna naloga tudi v naslednjih mesecih in letih.

Vendar je hitra sprememba iz dela v pisarni na delo na daljavo na test postavila tako tehnološko infrastrukturo, kot tudi sam koncept dela na daljavo. Podjetja so s težavo ohranjala družbene vezi med zaposlenimi. Tisti, ki so delali na daljavo, so se morali pogosto sprijazniti z dejstvom, da se morajo za normalni potek dela povezati z VPN omrežjem, žonglirati med pogostimi virtualnimi sestanki na eni strani in družinskimi obveznostmi na drugi strani, ali celo istočasno poskrbeti še za varstvo otrok. Nekateri največji ponudniki tehnologije za podporo dela na daljavo so zato govorili o izgubi povezanosti in napovedali, da se zaposleni vrnejo v pisarne takoj, ko bo to mogoče (varno).

Glede na to, da še vedno ni jasno kateri pristop – v pisarni, na daljavo ali hibridni – je najboljši za določeno vrsto dejavnosti, bodo morala podjetja podrobno preučiti dejavnike kot so ljudje (zaposleni), prostori (pisarne) in tehnologija (od strojne do programske opreme). Vendar ne bo dovolj te dejavnike le preučiti, treba jih bo na smiseln način tudi nemoteno integrirati.
S tovrstnim učinkovitim povezovanjem lahko ustvarimo “inteligentno povezano delovno mesto” (Intelligent Connected Workplace – ICW).


Kaj je inteligentno povezano delovno mesto oziroma ICW?

Nedavna objava Technology Vision 2021 Whitepaper, ki ga je izdala družba Accenture, vsebuje nekaj idej, ki se ujemajo z našo vizijo inteligentnega povezanega delovnega mesta. Prvi je “demokratizacija tehnologije”, kar pomeni, da so zmogljiva orodja na voljo vsem zaposlenim, ne da bi za njihovo uporabo potrebovali posebna znanja in spretnosti. Druga možnost je “BYOE” (bring your own environment), kar pomeni, da imajo zaposleni dostop do istega lokalnega okolja, ne glede na to, kje delajo.

Te zamisli so združene v inteligentno povezano delovno mesto, dinamičen in digitalno preoblikovan model dela, ki omogoča pametnejši način dela in na koncu spodbuja digitalno preobrazbo. Pri tem je poudarek na iskanju storitev, ki so prilagojene vam in vašemu načinu dela. S tem postane delo bolj inteligentno, učinkovito, produktivno, povezano in varno. Ko govorimo o inteligentnem povezanem delovnem mestu, vam ponujamo prihodnost dela. Do tega pridete z integriranim portfeljem storitev, ki jih je mogoče prilagoditi.


Integriran portfelj.

Naš portfelj rešitev je zasnovan tako, da združuje rešitve v celotnem ekosistemu delovnega okolja. Ta 360 stopinjski pristop, v katerem sodelujemo s podjetji vseh velikosti, temelji na kombinaciji našega globalnega strokovnega znanja in izkušenj, ter poznavanja lokalnega trga. To nam omogoča, da oblikujemo rešitve, ki so prilagodljive različnim organizacijskim potrebam.

Kako lahko izkoristite prednosti inteligentnega povezanega delovnega mesta.

  1. Inteligenca: Za izboljšanje “odločanja”, izkoristite moč podatkov, ki jih je zbralo vaše podjetje.
  2. Sodelovanje: Digitalizirani delovni procesi, orodja v oblaku in orodja za sodelovanje, zaradi večje učinkovitosti in komunikacije omogočajo boljše delovne odnose.
  3. Varnost: Poslovanje ostane skladno in aktivno, pomembni podatki podjetja pa so manj izpostavljeni zunanjim grožnjam.
  4. Odpornost: Operativnost ostane aktivna, z manj izpadi in nevšečnostmi, ki bi lahko povzročile zmanjšanje produktivnosti na delovnem mestu.
  5. Fleksibilnost: Operativnost se prilagodi spreminjajočim  se različnim zahtevam z agilnostjo in namenom.
  6. Mobilnost: Spremenljivi načini dela zaposlenim omogočajo varen dostop do podatkov in nadaljnje delo od koder koli in kadar koli.
  7. Produktivnost: Ker lahko zaposleni delajo kjer koli in kadar koli, se poveča produktivnost.
  8. Trajnost: Večja učinkovitost z zmanjšanjem fizičnega odtisa podjetja in z zmanjšanjem odpadkov.
  9. Učinkovitost: Krajši delovni procesi izboljšajo dobičkonosnost in odpravijo potrebo po investicijskih izdatkih.

Razmislite o svojem delovnem mestu/okolju.
V družbi Konica Minolta imamo zaradi širine naših rešitev, storitev in ponudbe, edinstveno sposobnost reševanja težav naših strank. V sodelovanju z vami, vas z našimi rešitvami za povezano delovno mesto, lahko uspešno usmerimo na pravo pot za digitalno preoblikovanje podjetja in vam pomagamo krmariti prihodnji val sprememb. Skratka, naša vloga je biti nepogrešljiv partner podjetjem, ki si prizadevajo za inteligentno povezano delovno mesto in uresničujejo njegove prednosti.

Več najdete na www.konicaminolta.si

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več