Telefoni
21.01.2014 12:56

Deli z drugimi:

Share

Južnokorejci s kar 300 megabitnim mobilnim internetom!

Južnokorejski ponudnik storitev mobilni telefonije SK Telecom bo uporabnikom kmalu ponudil v uporabo mobilni internet hitrosti do kar 300 megabitov na sekundo. Novi standard mobilne telefonije 3band LTE-Advanced bo omogočal prenos 800 megabajtov velikega filmskega posnetka v pičlih 22 sekundah.
Prvi mobilniki s podporo povezavi 3band LTE-Advanced naj bi bili naprodaj že letošnjo jesen.
Prvi mobilniki s podporo povezavi 3band LTE-Advanced naj bi bili naprodaj že letošnjo jesen.

Južna Koreja je izjemno razvita azijska država, ki je širom sveta poznana po svojih visokotehnoloških dosežkih, hitrih širokopasovnih dostopov do svetovnega spleta in izjemno pokritostjo s hitrim mobilnim omrežjem 4G, ki ga je moč uporabljati celo na vlaku podzemne železnice. Lokalni ponudnik storitev mobilni telefonije SK Telecom je pred kratkim šel še nekoliko dlje, saj bo uporabnikom kmalu ponudil v uporabo mobilni internet hitrosti do kar 300 megabitov na sekundo. Novi standard mobilne telefonije 3band LTE-Advanced bo namreč temeljil na osnovi kar treh frekvenčnih območji mobilne povezave LTE-Advanced.

Mobilni internet vrtoglave hitrosti 300 megabitov na sekundo bo kakopak pisan na kožo tistim, ki na poti radi dostopajo do večpredstavnostnih vsebin. Južnokorejski ponudnik storitev mobilni telefonije SK Telecom namreč zatrjuje, da bodo lahko uporabniki 800 megabajtov velik filmski posnetek prenesli v pičlih 22 sekundah. Za prenos enakega videoposnetka preko povezave 3G pa bi potrebovali kar sedem minut in 24 sekund. Novost bo javnosti prvič predstavljena konec februarja v okviru barcelonske konference Mobile World Congress 2014, uporabniki pa jo bodo v praksi lahko preizkusili še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več