Računalništvo, telefonija
09.07.2018 06:24
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Južna Koreja na presenečenje vseh uzakonila menjalnice kriptovalut

Južnokorejske menjalnice digitalnih denarnih enot morajo odslej slediti enakim predpisom, ki veljajo za finančne institucije.
Južnokorejske menjalnice digitalnih denarnih enot morajo odslej slediti enakim predpisom, ki veljajo za finančne institucije.

Danes praktično ni več uporabnika svetovnega spleta, ki še ni slišal za kriptovalute, saj je kriptomrzlica zajela ves svet. Kriptovalute na čelu z Bitcoinom večinoma slonijo na tako imenovani tehnologiji blockchain oziroma tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, ki velja za eno najpomembnejših inovacij na področju internetnih tehnologij. To je verjetno tudi razlog, zakaj se je Južna Koreja nedavno odločila za »legalizacijo« lokalnih menjalnic digitalnih denarnih valut. S tem so te dejansko dobile enak pravni status kot ga v Južni Koreji imajo lokalne banke in druge finančne institucije.

Južnokorejske menjalnice digitalnih denarnih enot morajo odslej slediti enakim predpisom, ki veljajo za finančne institucije, kar na primer zakonodaji za preprečevanje pranja denarja. Zaradi tega bodo morale te menjalnice popolnoma spremeniti svoje poslovanje, če bodo želele biti prisotne na južnokorejskem trgu, med večjimi poslovalnicami pa velja izpostaviti podjetja Bithumb, Coinone in Korbit.

Vse nove menjalnice kriptovalut bodo morale pred pričetkom delovanja pridobiti posebna dovoljenja s strani južnokorejske agencije za računalniško varnost in južnokorejske institucije za nadzor finančnega trga. V nasprotnem primeru bo njihovo delovanje v Južni Koreji nezakonito, za tovrstne kršitve pa je predvidena zaporna kazen.


Prijavi napako v članku