Računalništvo, telefonija
02.05.2017 11:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je to novi prenosnik Surface, ki bo Applu povzročal glavobole?

Novi Microsoft Surface bo zagotovo navdušil tudi najzahtevnejše!
Novi Microsoft Surface bo zagotovo navdušil tudi najzahtevnejše!

Analitska hiša J.D. Power je nedavno opravila nadvse zanimivo o zadovoljstvu strank pri uporabi tabličnih računalnikov (http://bit.ly/JDPower-Microsoft). Microsoft je namreč prvič doslej iz prvega mesta izpodrinil podjetje Apple, kar pomeni, da so uporabniki njegovih tabličnih računalnikov bolj zadovoljni od tistih, ki prisegajo na Applove tablice iPad. Pri tem je zanimivo tudi to, da je uporabniki tabličnih računalnikov Microsoft Surface najbolj zadovoljni z obliko in načinom delovanja, kjer je vsaj doslej kraljeval Apple.

Microsoft naj bi kmalu ponudil v prodajo prenovljen hibridni tablični računalnik Surface, ki naj bi, vsaj glede na nedavno objavljene neuradne fotografije, še dodatno otežil življenje konkurenčnemu podjetju Apple. Tu naj bi namreč šlo za kompaktno napravo, ki bo opremljena s 34,3-centimetrskim (13,5-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti, na vgrajenem pomnilniku pa naj bi bila nameščena prilagojena različica operacijskega sistema Windows 10. Tu naj bi šlo za oblačno različico operacijskega sistema Windows 10 (različica S), ki bo seveda namenjena sodobnemu informacijskemu svetu, ki od operacijskih sistemov zahteva učinkovito in tekoče delovanje tudi na energijsko varčnih računalniških sistemih, kot so hibridni tablični računalniki.

Kot vse kaže bo novi Microsoft Surface na voljo v štirih barvnih odtenkih, kar bo držalo tudi za tipkovnico. Za povezovanje z zunanjimi napravami naj bi bili na voljo priključki USB, DisplayPort in priključek za slušalke. Več o novosti pa naj bi bilo uradno znanega že v prvi polovici meseca maja.


Prijavi napako v članku