Triki in nasveti
02.01.2013 12:42

Deli z drugimi:

Share

Izključimo zvok fotoaparata na mobilnih napravah Android

Ker mnogi uporabniki mobilnih naprav Android niso zadovoljni nad zvokom, ki se sprosti ob zajemu fotografije, je programer s psevdonimom »rmkilc« zanje pripravil programski dodatek, ki za vedno odpravi neželeni zvok. Na voljo je seveda tudi dodatek, ki zvok povrne.
Z namestitvijo dodatka, bo nadležni zvok ob zajemu fotografije izginil za vedno!
Z namestitvijo dodatka, bo nadležni zvok ob zajemu fotografije izginil za vedno!

Ker je kakovost digitalnih fotoaparatov pametnih mobilnih telefonov Android že povsem primerljiva s kompaktnimi aparati nižjega cenovnega razreda, uporabniki z njimi fotografirajo že na vsakem koraku. Mnogi uporabniki pa niso zadovoljni nad zvokom, ki se sprosti ob zajemu fotografije, saj je ta moreč tako za tistega ki zajema nepozabne trenutke kot za osebe, ki so fotografirane. To je programerja s psevdonimom »rmkilc« spodbudilo k pripravi programskega dodatka, ki za vedno odpravi neželeni zvok.

Dodatek za odpravo zvoka, ki se sprosti ob zajemu fotografije, je za uporabnike mobilnih naprav z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.0 Jelly Bean (ali novejšim) na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/BQEXn. Namestitev dodatka je nadvse enostavna, saj zadošča, da preneseno datoteko shranimo na pomnilniško kartico, pametni mobilni telefon ali tablični računalnik zaženemo v načinu »Recovery«, datoteko namestimo ter mobilno napravo ponovno zaženemo. Dodatek za odpravo zvoka »deluje« na večini mobilnih naprav z Androidom 4.0 Jelly Bean ali novejšim, težave pa se lahko izjemoma pojavijo le na napravah, ki uporabljajo grafični vmesnik Samsung TouchWiz in HTC Sense.

Programer s psevdonimom »rmkilc« je pripravil še dodatek, s katerim ponovno omogočimo zvok ob zajemu fotografije. Ta je na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/VpPEi, za namestitev pa moramo preneseno datoteko shraniti na pomnilniško kartico, pametni mobilni telefon ali tablični računalnik zagnati v načinu »Recovery«, datoteko namestiti ter mobilno napravo ponovno zagnati. Če boste pri namestitvi naleteli na težave ali dvome, nič zato, saj vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku